Poslovne rešitve
22.09.2021 07:57
Posodobljeno 3 tedni nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kriptografsko popotovanje – od samih temeljev do kvantnih algoritmov

Pri kriptografiji gre za tehnologije, ki jih uporabnik običajno sploh ne občuti, vendar so vitalnega pomena za delovanje celotnega digitalnega sveta.
Opremite se s kriptografskimi znanji za varno prihodnost vaše organizacije.
Opremite se s kriptografskimi znanji za varno prihodnost vaše organizacije.

Digitalizacija in transformacija proizvodnih in poslovnih procesov, razširjanje uporabe storitev v oblaku ter vse večja mobilnost in oddaljeno delo postavljajo organizacije pred nova tveganja glede zaščite podatkov in komunikacij. Kriptografija je ena od ključnih tehnologij za zaščito v digitalnem svetu, ne glede na to, ali gre za prijavo v osebni računalnik in dostop do poslovnega omrežja ali za čisto vsakdanje delo z dokumenti, zbirkami podatkov, e-pošto in za bolj napredne storitve, kot so pametna mesta, zgradbe, omrežja ali recimo za vožnjo z avtonomnimi vozili.

Čeprav gre pri kriptografiji za tehnologije, ki jih uporabnik sploh ne občuti, so vitalnega pomena, da lahko digitalni svet sploh deluje. V nasprotnem primeru bi lahko praktično vsakdo dostopal in vplival na delovanje vsega, kar je priključeno v medmrežje, od mobilnih telefonov do jedrskih elektrarn. Uporaba kriptografije je zaradi splošne digitalizacije gospodarstva, družbe in zasebnega življenja zagotovo med prvimi področji, za katera morajo poskrbeti podjetja, javne ustanove in državna uprava pri zagotavljanju zaupanja vredne digitalizacije. Pri tem povsem nov zagon kriptografiji predstavlja prenos aplikacij, podatkovnih zbirk in komunikacije v oblak.

V podjetju CREAplus smo kot eden vodilnih ponudnikov varnostnih tehnologij in kriptografskih rešitev pripravili serijo spletnih seminarjev, namenjenih izpopolnjevanju o osnovah delovanja in uporabe kriptografije v digitalnih okoljih. Dotaknili se bomo tudi zadnjih dosežkov kriptografske znanosti, ki določa smer kriptografije v prihajajočem obdobju kvantnega računalništva.

Vzemite si čas in se opremite s kriptografskimi znanji za varno prihodnost vaše organizacije:

  • 7.10.2021 Uvod in simetrična kriptografija
  • 14.10.2021 Asimetrična kriptografija
  • 21.10.2021 Primeri aplikativne uporabe kriptografije
  • 28.10.2021 Kriptografija v prihodnosti – PQC

Spletni seminarji bodo trajali do 60 minut, izvajala pa jih bo vodilna slovenska kriptografinja, dr. Nastja Cepak, v angleškem jeziku.

Prijava na spletne seminarje se nahaja tukaj.

Vas zanima več iz te teme?
kibernetska varnost CREAplus

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem CREAplus d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri CREAplus d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

creaplus_logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem CREAplus d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

AGORA d.o.o.

Parmova ulica 53 , 1000 Ljubljana, Tel: 01 280 16 20 / 031 603 396
AGORA d.o.o., podjetje za ustvarjalne komunikacije, je bilo ustanovljeno 21. septembra 1989. Sedež podjetja je na Parmovi 53 v Ljubljani, kjer imajo učilnice za izobraževalno delo ... Več

REDOLJUB d.o.o.

Skladišče: Pot heroja Trtnika 45, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 070 377 577
Zlati partner

TP VISION

Ukmarjeva ulica 2, 1000 Ljubljana, Tel: 03 060 35 35

PRIMO TELEFONIJA d.o.o.

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 07 490 14 50