Poslovne rešitve
22.09.2021 07:57
Posodobljeno 12 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kriptografsko popotovanje – od samih temeljev do kvantnih algoritmov

Pri kriptografiji gre za tehnologije, ki jih uporabnik običajno sploh ne občuti, vendar so vitalnega pomena za delovanje celotnega digitalnega sveta.
Opremite se s kriptografskimi znanji za varno prihodnost vaše organizacije.
Opremite se s kriptografskimi znanji za varno prihodnost vaše organizacije.

Digitalizacija in transformacija proizvodnih in poslovnih procesov, razširjanje uporabe storitev v oblaku ter vse večja mobilnost in oddaljeno delo postavljajo organizacije pred nova tveganja glede zaščite podatkov in komunikacij. Kriptografija je ena od ključnih tehnologij za zaščito v digitalnem svetu, ne glede na to, ali gre za prijavo v osebni računalnik in dostop do poslovnega omrežja ali za čisto vsakdanje delo z dokumenti, zbirkami podatkov, e-pošto in za bolj napredne storitve, kot so pametna mesta, zgradbe, omrežja ali recimo za vožnjo z avtonomnimi vozili.

Čeprav gre pri kriptografiji za tehnologije, ki jih uporabnik sploh ne občuti, so vitalnega pomena, da lahko digitalni svet sploh deluje. V nasprotnem primeru bi lahko praktično vsakdo dostopal in vplival na delovanje vsega, kar je priključeno v medmrežje, od mobilnih telefonov do jedrskih elektrarn. Uporaba kriptografije je zaradi splošne digitalizacije gospodarstva, družbe in zasebnega življenja zagotovo med prvimi področji, za katera morajo poskrbeti podjetja, javne ustanove in državna uprava pri zagotavljanju zaupanja vredne digitalizacije. Pri tem povsem nov zagon kriptografiji predstavlja prenos aplikacij, podatkovnih zbirk in komunikacije v oblak.

V podjetju CREAplus smo kot eden vodilnih ponudnikov varnostnih tehnologij in kriptografskih rešitev pripravili serijo spletnih seminarjev, namenjenih izpopolnjevanju o osnovah delovanja in uporabe kriptografije v digitalnih okoljih. Dotaknili se bomo tudi zadnjih dosežkov kriptografske znanosti, ki določa smer kriptografije v prihajajočem obdobju kvantnega računalništva.

Vzemite si čas in se opremite s kriptografskimi znanji za varno prihodnost vaše organizacije:

  • 7.10.2021 Uvod in simetrična kriptografija
  • 14.10.2021 Asimetrična kriptografija
  • 21.10.2021 Primeri aplikativne uporabe kriptografije
  • 28.10.2021 Kriptografija v prihodnosti – PQC

Spletni seminarji bodo trajali do 60 minut, izvajala pa jih bo vodilna slovenska kriptografinja, dr. Nastja Cepak, v angleškem jeziku.

Prijava na spletne seminarje se nahaja tukaj.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
kibernetska varnost CREAplus

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem CREAplus d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri CREAplus d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

creaplus_logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem CREAplus d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ALTERNA DISTRIBUCIJA d.o.o.

Litostrojska cesta 56, 1000 Ljubljana, Tel: 01 520 28 00
S svojimi dolgoletnimi izkušnjami in poslovno zrelostjo poznana kot ena vodilnih in najtrdnejših tovrstnih družb v Sloveniji. Osnovna dejavnost družbe je distribucija računalniške ... Več
Zlati partner

Huawei

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 080 9808

AKTON d.o.o.

Dunajska cesta 9, 1000 Ljubljana, Tel: 01 236 29 00
Telekomunikacijske rešitve za vas! Slovensko podjetje Akton Communications je licencirani fiksni telekomunikacijski operater prisoten v Sloveniji in preko hčerinskih družb tudi ... Več
Zlati partner

SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani

Letališka cesta 29a, 1000 Ljubljana, Tel: +386 80 697 267
Samsung Electronics Co. je vodilni tehnološki gigant, ki navdihuje svet ter oblikuje prihodnost s prodornimi zamislimi in tehnologijami. Njihova poslovna filozofija, ki temelji na ... Več