Računalništvo, telefonija
15.11.2016 15:25
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kriminal je v porastu, zaščitite se, preden bo prepozno!

Kriminal je v porastu, zaščitite se, preden bo prepozno!
Kriminal je v porastu, zaščitite se, preden bo prepozno!

V povprečju se v Sloveniji zgodi vlom vsakih 45 minut. Na letni ravni to nanese približno 13.000 vlomov, po podatkih slovenske Policije pa bo ta številka letos še višja. Tatovi iščejo predvsem zlatnino, gotovino in elektronske naprave, vlomi pa so najpogostejši skozi vhodna vrata in okna ter trajajo le nekaj minut. Za dobro organizirane kriminalne združbe je to skorajda idealen zločin, saj storilcev nikjer ne doleti kazen tako redko kot pri tovrstnih velikih tatvinah. Žrtve vlomov in tatvin se zato vedno bolj odločajo za vgradnjo varnostnih sistemov, saj je praksa pokazala, da je preventiva učinkovitejša od kurative.

Policijske napovedi kažejo, da bo število tovrstnih kaznivih dejanj raslo še naprej, kar pomeni, da bodo naši domovi vedno bolj izpostavljeni nevarnostim. Varnostni sistemi bodo zato vedno bolj nepogrešljiva oprema naših hiš, stanovanj in poslovnih prostorov, saj predstavljajo enega najučinkovitejših sistemov prevencije. Domovi brez varnostnih sistemov so namreč trikrat pogostejša tarča vlomilcev.

Seveda pa je tudi izbira ustreznega varnostnega sistema vse prej kot mačji kašelj. Nekateri so zapleteni za upravljanje, drugi zahtevajo razbijanje sten in napeljavo množice novih kablov, tretji ne delujejo brez močnega Wi-Fi signala in tako dalje. Obstajajo pa tudi takšni, ki omenjenih težav ne poznajo.

Izberite pravega »psa čuvaja«

To so PLC varnostni sistemi Artenida. So uporabnikom prijazni in še posebej učinkoviti v nočnih razmerah. Za delovanje štirih kamer visoke ločljivosti sistem potrebuje le električno napajanje, povežete pa ga lahko tudi z IP kamerami ločljivosti 1080 P ter v omrežje Wi-Fi, tako da dobite hibridni sistem. Artenida PLC varnostni sistem deluje tako, da za prenos podatkov uporablja kar vašo električno napeljavo, pod pogojem, da je v hiši vse skupaj na isti fazi. V nasprotnem primeru vam lahko to uredita podjetje Artenida d. o. o. ali pa, z njihovo pomočjo, kar vaš električar.

Kamere in snemalnik preprosto priklopite v vtičnico in zadeva deluje. Snemalnik ima disk s kapaciteto enega terabajta (ali več), nanj pa se posnetki shranjujejo v HD ločljivosti (1080p). Kamere imajo tudi funkcijo nočnega snemanja, ki v temi posnamejo sliko do razdalje 60 metrov, kolikor je domet njihovih infrardečih žarkov.

Za vgradnjo ne bo treba razbijati sten

Zaradi njegovega načina delovanja je glavna prednost sistema v tem, da ni treba napeljevati novih kablov in se ubadati z ojačevalniki Wi-Fi signala. Domet delovanja je do 300 metrov znotraj merilnega števca za električno energijo, kar je precej več kot marsikateri drugi sistem (ožičeni videonadzorni sistem ima na primer domet okoli 100 metrov brez dodatnih ojačevalnikov, stene in plošče pa lahko ta signal precej oslabijo).

Več o enem najučinkovitejših preprostih varnostnih sistemov si lahko ogledate na spletni strani podjetja Artenida, ki ponuja ugodno video nadzorno opremo ter video nadzorno opremo vseh možnih video nadzornih sistemov z garancijo in vzdrževanjem ter servisom.


Prijavi napako v članku