Tiskalniki in skenerji
28.11.2022 12:46

Deli z drugimi:

Share

Konica Minolta ‘glavni igralec’ za storitve tiskanja v oblaku v letu 2022

Neodvisna organizacija za izvajanje analiz Quocirca je v svojem najnovejšem poročilu "The Cloud Print Services Market Landscape, 2022" uvrstila podjetje Konica Minolta med "glavne akterje" na področju storitev tiskanja v oblaku in navedla: "Konica Minolta razvija močan portfelj storitev za podporo strankam na različnih stopnjah njihove poti do tiskanja v oblaku. Podjetje usklajuje svojo ponudbo strojne in programske opreme za tiskanje, ter storitev za podporo hibridni delovni sili, ki se je pojavila po koncu pandemije."
Vir: Konica Minolta
Vir: Konica Minolta

Poročilo navaja tudi: “Tehnologija računalništva v oblaku družbe Konica Minolta podpira digitalno preobrazbo, saj podjetjem omogoča, da delovne obremenitve prenesejo v varno okolje v oblaku, ki je v skladu s predpisi in se lahko po potrebi razširja.”

Družba Quocirca v svojem poročilu o storitvah tiskanja v oblaku izpostavlja sposobnost družbe Konica Minolta, da zagotavlja storitve v oblaku glede na želje strank, in podrobneje opisuje svojo širšo podporo strankam na njihovi poti k tiskanju v oblaku: “Ta pristop vključuje integracijo in razvoj novih tehnologij v oblaku, napovedno analitiko, spremljanje na daljavo in drugo intelektualno lastnino za spodbujanje razvoja platform za podporo ne le tiskanju, temveč tudi digitalnim dokumentom in rešitvam delovnega procesa. Eden od primerov nedavnih naložb v raziskave in razvoj je neposredna integracija strojne opreme z aplikacijami, kot so aplikacije za varno tiskanje in upravljanje varnosti naprav, ki temeljijo na oblaku.”

Poročilo navaja, da je na splošno 43 % organizacij že uvedlo platformo za upravljanje tiskanja v oblaku, nadaljnjih 37 % pa poroča, da nameravajo to storiti v naslednjih dveh letih. Poročilo dalje obravnava celotno ponudbo tiskanja v oblaku družbe Konica Minolta in kako ta podpira digitalno preobrazbo, ter orodje za upravljanje tiskalniške flote v oblaku za centralizirane storitve spremljanja in upravljanja flote, ter njeno platformo WWRSPF (Worldwide Remote Service Platform) za servisiranje multifunkcijskih tiskalnikov Konica Minolta na daljavo.

Poleg tega so v publikaciji “The Cloud Print Services Market Landscape, 2022” obravnavane tudi druge storitve tiskanja v oblaku družbe Konica Minolta: Workplace Pure, Dispatcher Paragon Cloud in EveryonePrint Hybrid Cloud Platform: “Storitve tiskanja v oblaku družbe Konica Minolta ponujajo prednosti, kot so manjše zahteve po vzdrževanju strežnika in različic programske opreme zaradi delovanja brez strežnika, upravljanja programske opreme s strani ponudnika, proračunski prihranki, saj ni potrebna začetna naložba, preprosta in enostavna uvedba, ki omogoča hitero implementacijo, razširljivost, ki se prilagaja spreminjajočim se potrebam strank, in možnost tiskanja od koder koli in kadar koli.”

Workplace Pure

Platforma v oblaku Workplace Pure družbe Konica Minolta ( prej znana kot bizhub Evolution) zagotavlja stroškovno učinkovit 24-urni dostop do platforme stalno razvijajočih se storitev. Vključuje centralizirano nalaganje v oblačne zbirke, faks v oblaku, tiskanje v oblaku, varno follow-me tiskanje, pametno pretvorbo dokumentov in prevajanje – vse to je avtomatizirano in poenostavljeno iz enega samega zanesljivega vira. Quocircovo poročilo izpostavlja ključne značilnosti, kot so “Enostavnost uporabe”, “Varno tiskanje”, “Tiskanje kjer koli”, “Prilagodljivost”, “Povezljivost”, “Dodana vrednost” ter “Varnost podatkov in skladnost s splošno uredbo o varstvu podatkov (GDPR)”.

Dispatcher Paragon Cloud

Dispatcher Paragon Cloud, ki je začel delovati februarja 2022, je varna ponudba programske opreme kot storitve (SaaS), ki strankam omogoča poenostavitev tiskalniških operacij in zunanje izvajanje tiskalniške infrastrukture. Quocircovo poročilo navaja: “Gre za storitev, ki je popolnoma upravljana in gostuje v oblaku. Zaradi skupne infrastrukture pa je njena cena nizka. Idealna je za mala in srednje velika podjetja.” V poročilu so bile pohvaljene tudi izkušnje strank, ki že uporabljajo to rešitev: “… večja produktivnost, neprekinjeno poslovanje, načrtovanje in struktura stroškov, razširljivost in prilagodljivost, ter varnost in skladnost.”

Hibridna oblačna platforma EveryonePrint

Platforma EveryonePrintHybrid Cloud Platform (HCP) družbe Konica Minolta racionalizira tiskalniško infrastrukturo, odpravlja tiskalniške strežnike in enostavno vključuje tehnologije v oblaku. Ta hibridna “vse v enem” tiskalniška platforma ponuja optimalno varnost in prilagodljive možnosti tiskanja, hkrati pa zmanjšuje obremenitev IT osebja v organizaciji. Quocircovo poročilo navaja, da: “… odpravlja potrebo po lokalni infrastrukturi, s čimer pospešuje strategijo usmerjanja v oblak in uporabnikom omogoča dostop do tiskalniških opravil iz katere koli naprave. Hibridno platformo v oblaku EveryonePrint gosti, upravlja in podpira podjetje Konica Minolta, ki izpolnjuje najvišje varnostne standarde, vključno s certifikatoma ISO 27001 in ISO 27017.”

Shield Guard in bizhub SECURE

Poleg tega Quocirca poudarja tudi prednosti rešitve Shield Guard: “Shield Guard je nova rešitev v oblaku, ki ponuja spremljanje in upravljanje varnosti multifunkcijskih tiskalnikov na daljavo. Shield Guard deluje z bizhub SECURE portfeljem družbe Konica Minolta, ki ponuja tri različne nivoje storitev za potrebe posameznih organizacij. Storitev bizhub SECURE je mogoče aktivirati na katerem koli bizhub multifunkcijskem tiskalnlniku podjetja Konica Minolta, in sicer na kraju samem ali pred dobavo. S storitvijo Shield Guard je mogoče vse varnostne nastavitve spremljati v oblaku.”


“Ponosni smo, da smo v Quocirca poročilu o storitvah tiskanja v oblaku predstavljeni kot glavni igralec. Ker so hibridna delovna okolja v fokusu številnih organizacij, naša ponudba tiskanja v oblaku zagotavlja pomemben in sestavni del tega z vsemi prednostmi, ki jih ponuja oblak. Kot so nizki stroški upravljanja, nizki investicijski stroški, visoka prilagodljivost in skalabilnost, visoka varnost, razbremenitev IT osebja in še bi lahko nadaljeval.”

Boštjan Papež, vodja prodaje, Konica Minolta Slovenija


Quocirca: ‘The Cloud Print Services Market Landscape, 2022’ poročilo

Neodvisna organizacija za izvajanje analiz Quocirca je v svojem najnovejšem poročilu “The Cloud Print Services Market Landscape, 2022” uvrstila podjetje Konica Minolta med “glavne akterje” na področju storitev tiskanja v oblaku in navedla: “Konica Minolta razvija močan portfelj storitev za podporo strankam na različnih stopnjah njihove poti do tiskanja v oblaku. Podjetje usklajuje svojo ponudbo strojne in programske opreme za tiskanje, ter storitev za podporo hibridni delovni sili, ki se je pojavila po koncu pandemije.” Poročilo navaja tudi: “Tehnologija računalništva v oblaku družbe Konica Minolta podpira digitalno preobrazbo, saj podjetjem omogoča, da delovne obremenitve prenesejo v varno okolje v oblaku, ki je v skladu s predpisi in se lahko po potrebi razširja.”


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Konica Minolta tiskalniki Konica Minolta

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem KONICA MINOLTA SLOVENIJA
Za več informacij so vam na voljo pri KONICA MINOLTA SLOVENIJA
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Konica Minolta Slovenija

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem KONICA MINOLTA SLOVENIJA? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

AVTERA d.o.o.

Litijska cesta 259, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 585 36 10
Avtera d.o.o. je slovenski zastopnik in distributer nekaterih najpomembnejših blagovnih znamk s področja računalništva, informacijske tehnologije in zabavne elektronike. Trendi ... Več

NGN MEDIA

Ulica 15. maja 10b, 6000 Koper/capodistria, Tel: 041 694 668
Ste na spletu? Če niste, ne obstajate. To je resnica digitalne dobe. Potrošniki iščejo najhitrejšo pot do izdelka ali storitve. Na vas je, da jim to omogočite, bodisi prek spletne ... Več
Zlati partner

TP VISION

Ukmarjeva ulica 2, 1000 Ljubljana, Tel: 03 060 35 35

UV LED TISKALNIK

Brezje pri Dobrovi 74b, 1356 Dobrova, Tel: 041 735 643
Tisk Tavčar Tisk Tavčar d.o.o. je v osnovi družinsko podjetje z 20-leti grafičnih izkušenj, pa tudi strojništvo in elektronika jim nista tuja.Predstavljajo vam UV LED tiskalnik, ... Več