Računalništvo, telefonija
18.09.2015 10:45
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Konferenca JavaSi’15

Konferenca JavaSi'15
Konferenca JavaSi'15

Konferenca JavaSi’15 je že tretja konferenca in nadaljevanje uspešne serije konferenc JavaSi, ki jo v slovenskem prostoru soustvarjata društvi SIOUG in OpenBlend.

Po nekaj letih bo v gosteh ponovno Ludo Champenois iz podjetja Google. Nazadnje je imel fantastično predavanje, kjer je pred očmi občinstva z enim klikom postavil 100 virtualnih strojev v Google Compute Enginu – takrat ta še niti ni bil na voljo splošni javnosti. Letos bo Champenois govoril o novostih v Google App Enginu.

Vroča tema zadnjih let je internet stvari. David Ingham iz podjetja Red Hat bo v živo demonstriral uporabnost rešitev interneta stvari v praksi. Obiskovalci boste iz prve roke lahko slišali, kaj se dogaja z Javo EE. Novosti bo predstavil David Delabassee iz podjetja Oracle.

Tudi nekaj bolj eksotičnih tem bo. Peter Levart iz podjetja Marand sodeluje pri razvoju jezika Java v okviru OpenJDK-jevega projekta Valhalla. Andrew Dinn iz podjetja Red Hat je razvil orodje Byteman, ki je specializirano za manipuliranje »bytecoda« za namene testiranja in iskanja hroščev.

Od bolj trendnih tem boste lahko slišali o mikroservisih, kontejnerjih (Docker) in distribuiranem procesiranju (Apache Spark). Celo predavanje o Androidu bo.

Organizatorji zagotavljajo, da bo pestro in zanimivo. Celoten razpored predavanj je na ogled na konferenčni spletni strani javasi.sioug.si.

Konferenca JavaSi’15 bo 28. septembra 2015 v hotelu Plaza v Ljubljani.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

RSLukan, Matjaž Lukan s.p.

Pri malem kamnu 11, 1000 Ljubljana, Tel: 051 302 160
Delovanje sodobne družbe je pogojeno z brezhibnim delovanjem računalniških in informacijskih sistemov. Predstavljajte si svet brez tehnologije ali še huje, svet brez ustrezne IT ... Več

VideoExpert.eu – trgovina s profesionalno video opremo

Gunceljska cesta 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 01 512 22 11
Spletna trgovina VideoExpert.eu Spletna trgovina videoexpert.eu je vodilna slovenska trgovina s profesionalno video, cinema in broadcast opremo. Njihovo vodilo je nuditi najprimernejše ... Več

SINERGISE d.o.o.

Cvetkova ulica 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 320 61 50
Sinergise razvija geografske informacijske sisteme Slovensko podjetje Sinergise je inovativno visokotehnološko podjetje. Ukvarja se z razvojem geografskih informacijskih sistemov ... Več

e-asist d.o.o.

Taborska cesta 19, 1230 Domžale, Tel: 040 879 080
Težave s tiskalniki? In to ravno takrat, ko imate največ dela? Z vključitvijo naprav v sistem nadzora, vam podjetje e-asist d.o.o. lahko zagotovi najmanjše število okvar ... Več