Računalništvo, telefonija
04.02.2021 00:15
Posodobljeno 2 meseca nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Konec leta se odpira prvo “letališče” za drone in leteče taksije

Konec leta se odpira prvo "letališče" za drone in leteče taksije
Konec leta se odpira prvo "letališče" za drone in leteče taksije

V angleškem mestu Coventry bo konec leta zaživelo “pop-up” urbano letališče, ki bo namenjeno letečim vozilom in dronom. Tamkajšnja vlada je projekt podprla, kot enega od načinov boja proti prometnim zamaškom, zastojem, gneči na cestah in seveda onesnaževanju zraka. Gre za prvo “letališč” za drone in leteča vozila na svetu.

Kot lahko vidimo na računalniško narejenih sklicah bo “zero-emission” urbano letališče, imenovano Air One, locirano v bližini Arene Ricoh, na severu mesta, ki ima sicer nekaj več prebivalcev od Lljubljane in je 9. največje mesto v Angliji.

Vlada bo za ambiciozen projekt namenila dobrih 1,3 milijona evrov, uradna otvoritev letališča Air One pa je načrtovana za november. Coventry bo letos tudi nosilec evropske prestolnice kulture in začetek obratovanja tega futurističnega huba je ena od aktivnosti, ki sovpadajo v kulturno obarvano leto 2021.

Kako bo letališče Air One zgledalo v praksi, si lahko ogledate na tej povezavi: https://news.sky.com/story/worlds-first-flying-taxi-and-drone-airport-to-open-in-coventry-later-this-year-12201201

“Brezpilotni letalniki za dostavo in leteči taksiji morajo dobiti ustrezno infrastrukturo, prihodnost je tukaj,” pravijo snovalci iz londonskega podjetja Urban Air Port, ki projekt ocenjujejo na slabe tri milijone evrov. Kot glavne prednosti izpostavljajo odpravo gneče na tleh, manj onesnaževanja in na dolgi rok brezogljični svet.

Ne “leteča vozila”, temveč EVTOL

Kljub temu, da jim radi rečemo “leteči avtomobili”, je pravilno poimenovanje za prevozna sredstva, ki bodo uporabljala “pop-up” letališče EVTOL (electric vertical take-off and landing) vozila. V bistvu so to električni helikopterji in ne avtomobili, ki pa jih lahko vozimo po cesti in z njimi letimo v zraku. Lahka leteča vozila bi lahko prevažala ljudi med stolpnicami, ali pa, kot napovedujejo dizajnerji podjetja Urban Air Port, med posamzniki tovrstnimi letališči, ki bodo v prihodnosti postavljena po Londonu.

Za Sky News je glavni izvršni direktor podjetja Urban Air Port Ricky Sandhu povedal, da se v celoti strinja, da poimenovanje leteči avtomobili ni pravilno in je celo zavajajoče. Zanj predstavlja veliko večji izziv sama infrastruktura, ki je potrebna za izpeljavo takšnega projekta. Zanimivo je morda to, da je Air One zgolj eden od možnih infrastrukturnih dizajnov. Poleg sta še Ground One in Water One. Kot lahko sklepamo že iz samih imen, je razlika v tem, kje je “letališče” postavljeno.

Glavna ideja projekta je prikazati, kako bodo v prihodnosti leteči taksiji in transportni droni integriran del prometne infrastrukture. Zelo pomembno je namreč to, da se lahko tovrstna “letališča” postavijo na večih mestih v velikih prestolnicah. “Pristajalno-vzletalni hub”, kot ga med drugim še imenujejo ustvarjalci, nudi vse, kar vozilo potrebuje za polnjenje, vzleranje in pristajanje. Vzletalna platforma je namreč dovolj dvignjena, da zmanjša hrup, kar je trenutno velika polemika na področju pravil in zakonodaje v zračnem prometu.

Sistem deluje brez izpustov CO2

Med “napravami”, ki bodo prva testirala letališče v Coventryju, so večji transportni droni, ki jih razvija Malloy Aeronautics, britansko tehnološko podjetje. V prvi fazi testiranja letališča leti s človeškimi posadkami niso predvideni. “Mislim, da trenutno še nihče ni sposoben izvesti dejanskega leta s človeškimi potniki,” je povedal Sandhu.

Hyundai, ki v področje razvoja različnih modelov EVTOL vozil vlaga več kot 1,5 milijarde ameriških dolarjev, bo v sklopu projekta predstavil eno od svojih vozil v razvoju. Kljub temu, da ljudje vsaj na začetku letališč ne bodo uporabljali kot potniki, bo Air One vseeno demonstriral, kako infrastruktura poskrbi za celotno uporabniško izkušnjo, od “check-in” postopkov skozi ložo, do priprav na vkrcanje itd.


Prijavi napako v članku