Telefoni
23.01.2018 11:55

Deli z drugimi:

Share

Komu je uspelo narediti najhitrejši telefon leta 2017?

Komu je uspelo narediti najhitrejši telefon leta 2017?
Komu je uspelo narediti najhitrejši telefon leta 2017?

Ko govorimo o mobilnih telefonih, je ena najbolj ključnih lastnosti teh “življenjsko nepogrešljivih” naprav hitrost. David Cogen, iz portala TheUnlockr, je pred kratkim testiral 6 telefonov in ugotavljal, kateri je najhitrejši. Za karseda nepristranske pogoje testiranja je vse naprave povezal na isto Wi-Fi omrežje, prav tako pa je na vseh telefonih odpiral iste aplikacije in igre. Vse odprte aplikacije je pred sledečimi krogi testiranja zapiral, prav tako pa je poskrbel za to, da so vsi videi bili “poravnani” med seboj, da so rezultati zares omogočili dobro primerjavo.

Cogen je za testiranje izbral najhitrjše telefone, ki so mu padli na pamet – Essential Phone, iPhone X, Huawei Mate 10 Pro, Galaxy Note 8, OnePlus 5T in Pixel 2 XL. Glavni cilj testiranja je bilo preveriti učinkovitost (hitrost) delovanja naprav. Kot lahko vidimo v spodaj objavljenem videu, je vsak telefon zasedel mesto od 1 do 6. Končni zmagovalec testiranja je postal tisti, ki je zbral najnižje število točk. To pomeni, da je dosegel največkrat najvišje mesto.

In kdo je postal veliki zmagovalec? OnePlus 5T.

Z vsega zbranimi 18 točkami se zdi, da je OnePlus v lanskem letu ponudil najhitrejši telefon. Kot prvi je končal v dveh “tekmovalnih kategorijah”, hkrati pa se nikoli ni znašel nižje od 4. mesta. Note 8 je zasedel 2. mesto (21 točk), potem Pixel XL (22 točk), iPhone X/Essential (oba po 27 točk) in na koncu še Mate 10 Pro (31 točk). Zagotovo bo marsikdo trdil, da Cogenovo testiranje ni povsem legitimno, kajti testiranja ostalih strokovnjakov potekajo v bolj strokovnih pogojih, vendar lahko na samem videu vidimo, da je Cogen ubral zelo praktičen pristop, ki jasno pokaže primerjane naprave.

Eksperiment je zajel hitrost odpiranja aplikacij, medtem ko recimo ni zajel hitrosti “surfanja” po uporabniškem vmesniku. V določenih primerih je ravno ta podatek precej pomemben, saj se pogosto razlikuje od ostalih hitrosti kot so odpiranje iger in aplikacij.

Rezultati:

Essential – 27

iPhone X – 27

Huawei Mate 10 – 31

ProGalaxy Note 8 – 21

OnePlus 5T – 18

Pixel 2 XL – 22

Kot lahko vidimo v zgornjem prikazu rezultatov ti zelo varirajo. Recimo iPhone X se je v prvih štirih kategorijah uvrščal na zadnje ali predzadnje mesto, medtem ko se je v kategoriji iger takoj pomaknil na prvo oz. drugo mesto. Po drugi strani pa je Essential Phone vseskozi zasedal mesta na sredini, vendar na koncu prav tako končal z enakim skupnim seštevkom kot iPhone X.

Če potegnemo črto in naredimo kratek povzetek celotnega testiranja, lahko brez slabe vesti trdimo, da so vsi telefoni, ki so bili vključeni v testiranje, zelo hitri. Rezultati to potrjujejo, saj je med napravami v povprečju bila majhna razlika. Ali morda omejeni uporabniški vmesnik (v primeru modela 5T) dejansko pospeši delovanje telefona, je na tej točki težko oceniti. Kljub temu pa smo lahko prepričani v eno stvar, in sicer je dejstvo, da so današnji telefoni hitri, v letu 2018 pa bodo postali samo še hitrejši.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Huawei telefoni

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SOPHOS d.o.o.

Germova ulica 9, 8000 Novo mesto, Tel: 07 393 56 00
Podjetje Sophos je sinonim za zagotavljanje IT varnosti in varovanje podatkov za podjetja. Danes njihovi izdelki varujejo več kot 240.000 podjetij in 100 milijonov uporabnikov. Zaupajo ... Več
Zlati partner

TEHNOLOŠKI PARK LJUBLJANA d.o.o.

Tehnološki park 19, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 34 01
Tehnološki park Ljubljana (TP LJ) kot mednarodni tehnološki hub, kjer se stikajo vrhunske tehnologije, srečujejo najboljša razvojna podjetja in nastajajo nove tehnološke zgodbe. ... Več

MintPOS, programska oprema, d.o.o.

Pot za Brdom 100, 1000 Ljubljana, Tel: 01 244 77 81
Uspešna maloprodajna podjetja dnevno opravijo številne transakcije, včasih tudi na tisoče. Za obvladovanje takšnega obsega se morajo podjetja opremiti z orodji, tako strojnimi ... Več

ATELJE HERTIŠ d.o.o.

Laznica 63, 2341 Limbuš, Tel: 02 663 30 03
Se trudite povečati prodajo in privabiti nove stranke? Zakaj ne bi kar izkoristili promet, ki gre mimo vašega podjetja? Ali pa enostavno pritegnili obiskovalce določenega dogodka? ... Več