Računalništvo, telefonija
18.05.2020 11:11
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Visoko zmogljiv kompakten računalnik

Kompakten računalnik visoke zmogljivosti!
Kompakten računalnik visoke zmogljivosti!

Miniaturni računalniki za delo in zabavo znajo biti dolgočasni in so pogosto zaradi omejenih dimenzij relativno počasni. To pa nikakor ne drži za miniaturni računalnik Chuwi CoreBox i5. Novost je namreč dovolj zmogljiva, da jo lahko uporabimo v vlogi zasebnega strežnika, kot domači osebni računalnik ali kot predvajalnik večpredstavnostnih vsebin v ločljivosti 4K. Poleg tega je ohišje miniaturnega računalnika Chuwi CoreBox i5 izdelano iz aluminija in je pri delovanju neslišen.

Kompaktni osebni računalnik Chuwi CoreBox i5 temelji na osnovi zmogljivega Intelovega procesorja Core i5 5257U frekvence 3,1 gigahercev v navezi z osmimi gigabajti sistemskega pomnilnika in pogonom Solid State kapacitete 256 gigabajtov. Vgrajena grafična kartica Intel Iris Graphics 6100 je kos grafičnim vsebinam ločljivosti 4K, kar pomeni, da ga lahko uporabljamo tudi v vlogi domačega predvajalnika večpredstavnostnih vsebin. Tu je bilo seveda odlično poskrbljeno tudi za povezovanje, saj sta na voljo dva vmesnika HDMI, štirje priključki USB ter brezžični povezavi Wi-Fi 802.11ac in Bluetooth.

Več informacij o nadvse zanimivem miniaturnem osebnem računalniku Chuwi CoreBox i5 je na voljo na spletni povezavi https://www.chuwi.com/product/items/Chuwi-CoreBox-i5.html. Novost bo preko kitajskih spletnih strani na voljo v prihodnjih nekaj tednih.


Prijavi napako v članku