Računalništvo, telefonija
08.03.2020 06:31

Deli z drugimi:

Share

Koliko v resnici stane Samsung Galaxy S20 Ultra?

Samsung za izdelavo pametnega mobilnega telefona Galaxy S20 Ultra potrebuje le preračunanih 468 evrov.
Samsung za izdelavo pametnega mobilnega telefona Galaxy S20 Ultra potrebuje le preračunanih 468 evrov.

Pametni mobilni telefon Samsung Galaxy S20 Ultra je zagotovo eden boljših naprav Android na trgu, a je vse prej kot poceni. Za vstopno različico novosti je namreč treba v prosti prodaji odšteti skoraj 1.400 evrov. Dejanski stroški izdelave novosti so pričakovano precej nižji, kar so nedavno dokazali zanesenjaki spletnega portala TechInsights.

Strokovnjaki spletnega portala TechInsights so prišli do spoznanja, da podjetje Samsung za izdelavo pametnega mobilnega telefona Galaxy S20 Ultra potrebuje le preračunanih 468 evrov. Najdražja komponenta novosti na presenečenje mnogih ni zmogljiv procesor Qualcomm Snapdragon 865 (preračunanih 72 evrov), ampak vrhunski digitalni fotoaparati. Zanje mora podjetje Samsung namreč odšteti kar preračunanih 96 evrov, kar je seveda vse prej kot poceni.

Tretja najdražja komponenta pametnega mobilnega telefona Samsung Galaxy S20 Ultra je pričakovano zaslon OLED, ki je opremljen z 17,5-centimetrsko oziroma 6,9-palčno diagonalo ter ponuja ločljivost QHD + in frekvenco osveževanja do 120 sličic na sekundo. Zanj mora podjetje Samsung namreč odšteti okoli preračunanih 59 evrov. Za pomnilnik pa mora južnokorejski gigant odšteti le preračunanih 29 evrov, preostale komponente pa so pričakovano še cenejše.

Tukaj seveda ne smemo pozabiti še na to, da smo do zdaj našteli zgolj stroške tehničnih komponent. Na končno ceno pametnega mobilnega telefona Samsung Galaxy S20 Ultra seveda vpliva še strošek dela, pošiljanja, programska oprema, marketing in še ena stvar, na katero pogosto pozabljano, in sicer raziskave in razvoj. Stroškovno oceniti te stvari je zelo zahtevna naloga oziroma je skorajda nemogoče natančno oceniti. Kljub temu verjamemo, da podjetje Samsung od vsakega prodanega pametnega mobilnega telefona Galaxy S20 Ultra zasluži kar nekaj denarja.


Prijavi napako v članku