Spletni brskalniki
08.05.2021 08:59
Posodobljeno 1 mesec nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Koliko denarja en uporabniški račun prinese Facebooku?

Vaša aktivnost in delo podjetju Facebook dejansko prinašata bajne zaslužke.
Vaša aktivnost in delo podjetju Facebook dejansko prinašata bajne zaslužke.

Ponudniki spletnih storitev zbirajo kar nekaj podatkov o vas. Med njimi z več kot dvema milijardama uporabnikov prevladuje podjetje Facebook, ki pa je že večkrat nelegalno zbiralo osebne podatke uporabnikov. To družbena omrežja seveda počnejo z namenom, da bi zaslužila čim več denarja na račun oglaševanja.

Podjetje Facebook je na račun lastnega družbenega omrežja v prvem četrtletju letošnjega leta ustvarilo za kar preračunanih 21,6 milijard evrov prihodkov. Po izračunu za uporabnike v ZDA je vsak Facebooku v prvih treh mesecih prinesel preračunanih 40 evrov prometa. To je sicer nekoliko manj kot v zadnjem četrtletju leta 2020, ko je na uporabnika podjetje ustvarilo preračunanih 41,6 evrov prometa.

V praksi to pomeni, da je Facebook v prvih treh mesecih letošnjega leta na posameznega uporabnika vsak mesec ustvaril preračunanih 13,3 evrov oziroma 16 ameriških dolarjev. To je že primerljivo z naročniškimi razmerji številnih priljubljenih storitev, kot je na primer Netflix. Edina razlika je v tem, da je uporaba družbenega omrežja Facebook brezplačna, vaša aktivnost in delo pa mu prinašata bajne zaslužke.

Vas zanima več iz te teme?
Družbena omrežja

Prijavi napako v članku