Prenosni računalniki
07.09.2010 06:37
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Koliko nas bo stal Samsung Galaxy Tab?

Bo vsestransko uporaben tablični računalnik Samsung Galaxy Tab letošnji prodajni hit?
Bo vsestransko uporaben tablični računalnik Samsung Galaxy Tab letošnji prodajni hit?

Podjetje Samsung je pred kratkim na berlinskem sejmu IFA predstavilo svoj prvi tablični računalnik, ki bi se lahko v relativno kratkem času postavil po robu celo Applovemu iPadu. Tablični računalnik Galaxy Tab je namreč opremljen s hitrim in odzivnim operacijskim sistemom Android Froyo 2.2 ter izjemno kakovostnim sedempalčnim oziroma 17,8-centimetrskim zaslonom AMOLED ločljivosti 1.024 x 600 točk.

Novost tehta komajda 380 gramov in omogoča povezovanje v omrežja 3G. Bogata strojna oprema obsega procesor Cortex A8 takta enega gigaherca, sistemski pomnilnik kapacitete 512 megabajtov in pogon Solid State s 16 gigabajti prostora. Vgrajeni pomnilnik lahko po potrebi razširimo s pomočjo pomnilniških kartic MicroSD. Tablični računalnik Samsung Galaxy Tab v polni meri podpira tehnologijo Flash 10.1 ter povezovanje z elektronskima poštnima predaloma Gmail in Exchange. Novinca lahko uporabljamo še v vlogi elektronskega bralnika knjig in natančnega navigacijskega sistema GPS.

Za zajem nepozabnih trenutkov je na voljo spletna kamera ločljivosti treh milijonov točk s funkcionalnostjo samodejne izostritve in bliskavico LED. S kamero lahko zajemamo celo filmske posnetje do ločljivosti 720 x 480 točk s povprečno frekvenco 30 sličic na sekundo. Napolnjena baterija zagotavlja do sedem ur brezskrbnega dela.

Za nakup tabličnega računalnika Samsung Galaxy Tab bo v evropskem prostoru potrebno odšteti okoli 760 evrov. To je sicer nekoliko več kot trgovci vrednotijo tablični računalnik Apple iPad. Za najšibkejši model, ki je opremljen z brezžično povezavo 3G in vgrajenim pomnilnikom kapacitete 16 gigabajtov, je namreč potrebno odšteti okoli 710 evrov. Kateri vam je torej ljubši?

Vas zanima več iz te teme?
Samsung prenosni računalniki

Prijavi napako v članku