Računalništvo, telefonija
28.07.2017 06:41
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Ko pri mobilnem telefonu en zaslon ni več dovolj!

Dodaten zaslon je namenjen predvsem enostavnejšim opravilom.
Dodaten zaslon je namenjen predvsem enostavnejšim opravilom.

Kitajsko podjetje Meizu je predstavilo svoja nova pametna mobilna telefona Pro 7 in Pro 7 Plus, ki resnično prinašata novo svežino na trg mobilne telefonije. Oba modela sta namreč opremljena z dodatnim zaslonom Super AMOLED s 5,1-centimetrsko oziroma 2-palčno diagonalo in ločljivostjo 240 x 536 slikovnih točk, ki se nahaja na zadnji strani naprave. Ta zaslon je seveda namenjen enostavnejšim opravilom, kot so pregledovanje obvestil, nadzor nad večpredstavnostnimi vsebinami, nadzor nad spletno kamero in še mnogo več.

Pametna mobilna telefona Pro 7 in Pro 7 Plus sta za nameček opremljena še z dvema digitalnima fotoaparatoma ločljivosti 12 milijonov slikovnih točk, pri tem pa je bilo uporabljeno slikovno tipalo Sony IMX386. Na sprednji strani pa najdemo spletno kamero ločljivosti 16 milijonov slikovnih točk, ki je kot nalašč za zajem sebkov. Oba modela sta še vedno opremljena s 3,5-milimetrskim priključkom za slušalke, posebnim avdio sistemom za boljšo kakovost predvajanja zvoka in operacijskim sistemom Android 7.0 Nougat, ki so ga programerji podjetja Meizu opremili s prirejenim grafičnim vmesnikom Flyme 6.

Manjši model Meizu Pro 7 ponuja zaslon Super AMOLED s 13,2-centimetrsko oziroma 5,2-palčno diagonalo visoke ločljivosti, zmogljiv procesor MediaTek Helio P25, vgrajeno grafično kartico Mali T-880, štiri gigabajte sistemskega pomnilnika in vgrajeni pomnilnik s 64 gigabajti oziroma 128 gigabajti prostora. Tu najdemo še baterijo zmogljivosti 3.000 miliamper ur s tehnologijo hitrega polnjenja Meizu mCharge 3.0. Večji model Pro 7 Plus pa se lahko pobaha s 14,5-centimetrskim oziroma 5,7-palčnim zaslonom AMOLED ločljivosti QHD, 10-jedrnim procesorjem Helio X30, grafično kartico PowerVR 7XTP, s kar šestimi gigabajti sistemskega pomnilnika in vgrajenim pomnilnikom s 64 gigabajti oziroma 128 gigabajti prostora. Dovolj dolgo avtonomijo delovanja zagotavlja baterija zmogljivosti 3.500 miliamper ur, za hitro polnjenje pa je bilo poskrbljeno s tehnologijo mCharge 4.0, ki lahko povsem izpraznjeno baterijo napolni do 67 odstotkov v zgolj 30 minutah.

Za vstopni model manjšega telefona Meizu Pro 7 bo treba odšteti okoli 367 evrov, medtem ko bo model s 128 gigabajti vgrajenega pomnilnika vrednoten na okoli 431 evrov. Za vstopno različico večjega modela Pro 7 Plus pa bo treba odšteti okoli 456 evrov, medtem ko bo različica s 128 gigabajti vgrajenega pomnilnika vrednoten na okoli 520 evrov. Oba modela bosta na voljo v rdeči, srebrni, zlati in črni barvi.


Prijavi napako v članku