Računalništvo, telefonija
13.10.2019 12:00
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Bomo kmalu klepetali tudi na Instagramu?

Bomo kmalu klepetali tudi na Instagramu?
Bomo kmalu klepetali tudi na Instagramu?

Le kdo ne pozna Instagrama, ene najbolj priljubljenih aplikacij za skupno rabo fotografij na svetu. Menda pripravljajo nekaj novega.

Uporaba Instagrama je sicer omejena le na mobilne telefone, izkušnja na namiznem ali prenosnem računalniku je minimalna. Dolgo časa smo na tem priljubljenem družbenem omrežju pogrešali možnost klepeta s prijatelji oziroma z lastniki tistih profilov, ki jim sledimo. To naj bi se v kratkem spremenilo, saj bo platforma, katere lastnik je Faceboook, uporabnikom na računalnikih dovolila medsebojno komuniciranje, kot ga poznamo iz Messengerja.

Funkcijo neposrednega besedilnega komuniciranja na Instagramu je februarja letos prvič opazila blogerka Jane Manchun Wong. Takrat je zapisala, da Instagram aplikacijo testira s pomočjo uporabnikov v šestih državah. Wongova je nedavno tudi tvitnila o omenjeni aplikaciji Direct in govorice podprla z zajemi zaslonskih slik, kako je funkcija videti v praksi. Če ji je verjeti, si bodo uporabniki Instagrama med seboj res lahko dopisovali preko spletnega brskalnika na namiznem računalniku. Pred kratkim je Instagram predstavil tudi aplikacijo Threads, ki uporabnikom na Instagramu omogoča klepet s svojimi tesnimi prijatelji.

Glede na slike, ki jih je delila Wongova, bo imela spletna verzija Instagrama Direct seznam uporabnikov in sporočil na levi strani ter posamezne pogovore na desni strani. Uporabniki bodo lahko odprli še en zavihek na desni strani in si ogledali informacije o sporočilu, na primer seznam članov v pogovoru. Wongova je še dodala, da se uporabniški vmesnik aplikacije Instagram Direct ne razlikuje preveč od Messengerjevega spletnega uporabniškega vmesnika.

Predstavniki Instagrama o novostih molčijo, prav tako ni znan datum morebitnega uvajanja novosti.


Prijavi napako v članku