Računalništvo, telefonija
16.05.2020 20:00

Deli z drugimi:

Share

Kljuke, ki preprečujejo širjenje virusov in bakterij

.. Varnost je že od nekdaj zelo pomembna, v trenutnih časih pa je postalo jasno, da je potrebno varnost povezovati tudi z zdravjem ..
Kljuke, ki preprečujejo širjenje virusov in bakterij
Kljuke, ki preprečujejo širjenje virusov in bakterij

Proizvajalec elektronskih ključavnic Salto Systems ima rešitev za oboje. Varnost je pri njih že v osnovi na visokem nivoju, v dolgoletnem partnerstvu s podjetjem BioCote omogočajo naročilo vseh njihovih artiklov z antibakterijsko obdelavo, vsi plastični deli pa že osnovi posedujejo antibakterijske lastnosti. BioCote s pomočjo srebrovih ionov poškoduje bakterije in jim prepreči širjenje. Dokazno deluje tudi proti virusom in trdovratnim bakterijam, kot je MRSA (bakterija, ki je odporna na antibiotike), in to za obdobje vsaj 25 let.

Kljuke in širjenje okužb

Praktično v vsaki stavbi, ki jo obiščete, se navadno dotaknete vsaj ene kljuke. Kljuke so prav zaradi množičnega dotikanja odlično sredstvo za širjenje okužb. Z antibakterijsko obdelavo pa lahko sebe, svojo družino ali svoje zaposlene zaščitite pred okužbami. Te ključavnice so posebej primerne za zdravstvene ustanove, domove za starejše občane, večstanovanjske objekte, podjetja, seveda pa jih lahko uporabite tudi za domačo uporabo.

Celovita rešitev kontrole pristopa

Proizvodi podjetja Salto Systems omogočajo celovito rešitev kontrole pristopa za vašo stavbo, ne glede na to, kakšna vrata želite zaščititi. Velika prednost so tudi njihovi dovršeni sistemi ključavnic, ki delujejo na baterije, kar pomeni, da ni potrebno podboja uničevati z električno ključavnico in sten z električno napeljavo. Vse ključavnice lahko odpirate z brezstičnimi karticami ali obeski, podobno, kot poteka plačevanje v trgovinah, ali pa s pametnim telefonom. Vse skupaj pa je seveda povezano v sistem, ki pa omogoča nešteto funkcij (urniki, zgodovina, integracije, odpiranje na daljavo …). Poleg tega, da imate nadzor nad tem, kdo vstopa skozi posamezna vrata, lahko do­stop tudi časovno omejite, tako da dolo­čen uporabnik dobi pravico samo takrat, ko jo zares potrebuje.

Možnost deaktiviranja ključa

Velika prednost pred mehanskimi sistemi je tudi možnost brisanja oziroma deaktiviranja izgubljenih ali odtujenih ključev. Administrator v sistemu preprosto ključ izbriše in preneha delovati. Če se ključ najde, se ga lahko ponovno aktivira. Pri mehanskem sistemu, je edina rešitev zamenjava vseh ključavnic, ki jih je ta ključ odpiral.

Uporabniku prijazen sistem

Salto ključavnice so uporabniku prijazna rešitev za zavarovanje vaših prostorov. Njihova fleksibilnost in zanesljivost močno pripomore k vaši varnosti in udobju. Rešitve, ki jih nudi podjetje Vovko v partnerstvu s podjetjem Salto Systems in BioCote (ki izdelke antibakterijsko obdela), so kot nalašč za čase, ko vsak stik s kljuko lahko pomeni potencialno nevarnost za okužbo. Preventiva je najboljša zaščita. Več na www.vovko.si (P.R.)


Prijavi napako v članku