Računalništvo, telefonija
Življenjski slog
Poslovne rešitve
11.07.2024 07:14

Deli z drugimi:

Share

Ključna znanja in veščine za varno digitalno prihodnost  

Po koncu formalnega izobraževanja se zelo hitro zadovoljimo z obstoječo zakladnico znanja. Nekaj novega usvojimo še v delovnem okolju, skozi leta pa potem pozabimo na pridobivanje novih veščin.
Foto: Datainfo
Foto: Datainfo

In to kljub dejstvu, da se zavedamo, da so informacije in znanje vladar sveta. Na trgu dela tekmujete s številnimi drugimi, ki imajo zelo podobne kompetence kot vi. Vse težje je izstopati. Ne tekmujete pa samo z drugimi, ampak tudi z razvojem, ki ne čaka nikogar. Če ste strokovnjak na svojem področju, potem veste, da morate stalno spremljati, kaj se dogaja, katere nove tehnologije pridejo v poštev, ali so se določeni procesi, pomembni za vašo delo, spremenili in podobno.

Vseživljenjsko učenje postaja vse pomembnejše. Učenje ni lahko, je pa nujno potrebno in hkrati zelo nagrajujoče. Ko usvojiš novo znanje, se počutiš dopolnjenega in dobiš zagon za nadaljnje učenje.

Torej, kako do novega znanja in informacij? Začnite se udeleževati dogodkov, izobraževalnih ali drugačnih, tečajev in delavnic.

Forum informacijske varnosti in varstva osebnih podatkov 2024

Forum informacijske varnosti in varstva osebnih podatkov 2024 bo 17. septembra potekal že osmič. Dogodek bo potekal na Fakulteti za računalništvo in informatiko (FRI), spremljate pa ga lahko tudi preko spleta. Letos bo poudarek na varstvu podatkov v dobi umetne inteligence, ki je zelo popestrila dogajanje na tem področju, tako za napadalce kot tudi varnostne strokovnjake.

Kot glavni govorec vas bo nagovoril Gorazd Božič, vodja nacionalnega centra za odzivanje na omrežne incidente (SI-CERT), in predstavil ukrepe, ki jih mora podjetje sprejeti za učinkovito informacijsko varnost. Pridružila se mu bosta dr. Sebastian Kraska, ki bo opisal delo pooblaščenca za varstvo podatkov v Nemčiji, in Andrej Tomšič, namestnik informacijske pooblaščenke RS, ki pa se bo osredotočil na skladnost videonadzornih sistemov z zakonodajo.

Nina Gradišnik bo predavala o novem Aktu Evropske unije o umetni inteligenci in kaj ta akt pomeni za podjetja. Kako zavarovati končne točke, bo na praktičnih primerih pokazal Marko Kašič iz A1 Slovenija. V središču dogajanja bo razumljivo umetna inteligenca, tako z vidika njene uporabnosti v podjetjih, kot tudi tega, kako vpliva na varstvo podatkov. Dogodek se bo zaključil z okroglo mizo, kjer bodo različni sogovorniki iz različnih vidikov predstavili, kako varstvo osebnih podatkov deluje v praksi.

Postanite Pooblaščena oseba za varstvo podatkov

Bi se radi naučili zagotavljati skladnost z GDPR? Kako uspešno upravljati z osebnimi podatki? Ali pa na splošno iščete koristno znanje? Med 9. 10. in 18. 10. 2024 se lahko udeležite 5-dnevnega usposabljanja, na katerem boste pridobili vso potrebno znanje in kompetence za izvajanje funkcije Pooblaščene osebe za varstvo podatkov (DPO). Naučili se boste, kako svetovati upravljalcem osebnih podatkov, kako zagotoviti, da se osebni podatki obdelujejo v skladu z zakonodajo in še več.

Po koncu izobraževanja boste prejeli mednarodno priznan naziv PECB certificirana pooblaščena oseba za varstvo podatkov (DPO).

Tečaj za Vodilnega presojevalca

Revizorji, svetovalci, vodje in vsi posamezniki, ki se ukvarjajo z varnostjo informacij, ste vabljeni na 5-dnevni spletni tečaj za ISO/IEC 27001:2022 Lead Auditor (Vodilni presojevalec). S pomočjo priznanih predavateljev boste usvojili strokovno znanje za izvajanje revizij sistema upravljanja varnosti informacij (SUVI). Naučili se boste temeljnih konceptov in načel sistema SUVI, znali boste interpretirati zahteve standarda ISO/IEC 27001 za SUVI in samostojno načrtovali ter izvedli revizijo skladnosti.

Varstvo informacij je v vaših dobrih rokah

Kot Vodilni implementator boste znali razložiti koncepte in načela sistema upravljanja varnosti informacij (ISMS), podpirali podjetje pri delovanju in vzdrževanju sistema ISMS na podlagi standarda ISO/IEC 27001, ga pripravili na neodvisni certifikacijski pregled, načrtovali izvajanje ISMS na podlagi standarda ISO/IEC 27001 in še več.

Tega znanja morda še ne premorete, a ga lahko usvojite na 5-dnevnem spletnem tečaju, po katerem boste dobili vse potrebne kompetence in certifikate za začetek izvajanja funkcije Vodilnega implementatorja.

Ne oklevajte in začnite pridobivati nova znanja. Še več pa na www.datainfo.si. (P.R.)


Prijavi napako v članku
Članek je pripravljen v sodelovanju s podjetjem Datainfo.


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

E-Rasta d.o.o.

Vodnikova ulica 2, 2250 Ptuj, Tel: +386 (0) 70 474 398
Podjetje E-RASTA je inovativno podjetje, ki se osredotoča na razvoj tehnoloških rešitev v povezavi z biometričnimi fotografijami in identifikacijo. Njihova glavna storitevje aplikacija ... Več

NUFIRA d.o.o.

Ob Suhi 4d, 2390 Ravne na Koroškem, Tel: 041 722 132
Vsako hitro rastoče podjetje se spopada z odločitvami glede najboljšega poslovnega sistema za upravljanje svojih poslovnih procesov. Pravilna integracija integriranega programskega ... Več

BILLY POS d.o.o.

Hudourniška pot 2, 1000 Ljubljana, Tel: 051 888 710
Billy rešitve za davčne blagajne temeljijo na tehnologiji v oblaku, kjer so podatki varno shranjeni v primeru izgube ali okvare naprave. Več
Zlati partner

Crayon

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 0597 87 142
Crayon je globalno podjetje, ki svojim strankam pomaga zgraditi komercialne in tehnične temelje za uspešno digitalno transformacijo v oblak. Ponujamo celovite IT rešitve migracij ... Več