Računalništvo, telefonija
13.09.2011 13:50
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Ključ do rešitev

Pablo Troyon Rama
Pablo Troyon Rama

V organizaciji IBM-a danes poteka prvi v seriji štirih dogodkov, ki se odvijajo pod skupnim imenom Ključ do rešitev. Na štirih dogodkih, ki bodo potekali med 13. in 29. septembrom, bodo svoja področja dela predstavili različni IBM-ovi strokovnjaki.

Na današnji otvoritvi serije dogodkov je beseda tekla o stoletni zgodovini inovaciji in znanja ter o prihodnosti, ki prinaša modrejši planet. Napredne računalniške sisteme je predstavil Pablo Troyon Rama, predsednik prodaje sistemov za CEE regijo.

IBM je javnosti predstavil superračunalnik Watson, ki se odziva na naravni jezik človeka in predstavlja prihodnost iskanja informacij, učenja in ne nazadnje tudi prihodnost zdravstva. Richard Talbot, direktor Power sistemov pri IBM-u, je predstavil Watsona kot zmagovalca ameriškega šov kviza Japer de, kjer je s svojimi odgovori premagal največje mojstre tega kviza. Superračunalnik lahko v nekaj sekundah prebere na tisoče knjig iz katerih nato črpa vire za svoje odgovore.

Talbot je za naš portal povedal, da bo Watson vsekakor spremenil svet, največji potencial vidi prav v zdravstvu, kjer bo Watson zdravnikom pomagal pri določanju diagnoz pacientov. Klju zmogljivosti tega računalnika, pa je Talbot prepričan, da tudi takšen superračunalnik ne more zamenjati človeka. »Watson je odličen v eni stvari, spekter človeški zmogljivosti pa je veliko širši« poudarja Talbot.


Prijavi napako v članku