Računalništvo, telefonija
Poslovne rešitve
29.03.2024 12:00
Posodobljeno 4 tedni nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kje in za kaj lahko uporabite računalnik na zapestju?

Medtem ko se sprehajate po trgovinah, še posebej po tistih večjih, bodite pozorni, katera naprava je najpogosteje v rokah zaposlenih.

Običajno je to nek ročni terminal, s katerim skenirajo izdelke, posodabljajo inventar in spremljajo aktualne naloge oziroma naročila. Obstaja pa boljša rešitev.

Zebra WT5400 je zapestni terminal ali mini računalnik na zapestju, za katerega so imeli Zebrini razvojni inženirji čez celoten razvojni cikel samo eno misel — ustvariti napravo, ki bo pohitrila in izboljšala delo v prodaji, proizvodnji in skladiščih.

Udoben, zmogljiv in predvsem priročen zapestni terminal

Vihteti minimalno 8 ur z ročnim terminalom se ne sliši pretirano privlačno. Ne samo, da imaš eno roko vedno zasedeno, skrbeti moraš tudi, da terminal pomotoma ne založiš med štetjem zalog, polnjenjem polic ali drugimi nalogami ali pa morda celo uničiš zaradi trenutka nerodnosti.

Zebra WT5400 ni samo izredno zmogljiv terminal, na prvem mestu je prilagojen za udobje zaposlenega. Zadostno velik 4,7-palčni zaslon je pregleden z vseh vidnih kotov in deluje tudi, če boste z njim upravljali z rokavicami, kar je povsem verjetno glede na vaše delovno okolje. Pašček, na katerega boste pritrdili terminal, je bil zasnovan za zagotavljanje udobnosti čez celoten delavnik. Na voljo so tri oblike in vsaj ena bo zagotovo ustrezala vašemu zapestju.

Padci, udarci, voda, prah in vse ostale nevarnosti so skrb preteklosti. Zaslon je zaščiten s Corning Gorilla Glass 5, ki bo preprečila mikro praske, ki se lahko zelo hitro naberejo v bolj grobih okoljih. Zebra WT5400 bo preživela padce z dobrega metra, udobno pa se počuti tudi pri -20°C, zato jo lahko uporabljate na primer v hladilnicah, ali pa pri 50°C za uporabo neposredno pod žgočim julijskim soncem. Oceni IP65 in IP67 pa bosta preprečili vdor vode in tujkov, kot na primer praha in ostale umazanije, za katere vemo, da nimajo ravno prijateljskega odnosa z elektroniko.

Kot se spodobi za takšno napravo, ima zagotovljeno dolgo življenjsko dobo (podpora vse do Android 17), dovoljšno zmogljivost, odlično povezljivost in nekatere napredne funkcije, ki jih potrebujete pri svojem delu. Na primer, vsa komunikacija je šifrirana in ločena od navadnih mobilnih omrežjih. Vgrajeni mikrofon in zvočnik pa lahko uporabite tudi za PTT (angl. Push-to-Talk) komunikacijo za hitro in varno komuniciranje s sodelavci.  

Kaj vse lahko počnete z zapestnim terminalom Zebra WT5400?

V skladiščih Zebra WT5400 omogoča delavcem, da imajo proste roke, kar povečuje učinkovitost pri pobiranju in pakiranju naročil. Terminal lahko prek povezave Bluetooth povežete z dodatnim skenerjem (Zebra RS2100, RS5100, RS6100) za še hitrejše in natančneje beleženje zalog, ne da bi morali prekiniti svoje delo za rokovanje z ločeno napravo za skeniranje. To pripomore k zmanjšanju časa obdelave naročil in izboljšanju natančnosti zalog.

Trgovine in na splošno prodaja je izredno dinamično okolje, kjer se promet nikoli ne ustavi. Dogajanje je še toliko več zaradi splošnega povečanja spletnih naročil. Zebra WT5400 zaposlenim zagotavlja, da so ob vsakem trenutku povezani z ostalimi delavci in tako tudi vedno informirani o aktualnih naročilih oziroma nalogah. Na vprašanja strank lahko tako odgovorijo hitreje in z večjo gotovostjo, posledično zmanjšajo čakalne dobe. Z le nekaj kliki lahko tudi preverijo, ali se morebiti dodatna zaloga nahaja v skladišču.

Vsa naročila lahko obdelajo v realnem času, kar je še posebej pomembno za prevzem spletnih naročil. Hitrejše je tudi polnjenje polic, saj Zebrin zapestni terminal omogoča veliko hitrejše spremljanje zalog. Možnosti, da bodo police sredi največje gneče prazne, so skoraj ničelne.

Uporabljate ga lahko tudi v proizvodnji, na primer za spremljanje komponente skozi celoten proizvodni proces ali pa za takojšen dostop do informacij o določenih sestavnih delih, orodjih ali statusu proizvodnih naprav.

Primerov uporabe je zagotovo še več. Verjamem, da se vam je takoj porodila ideja, kako bi lahko zapestni terminal uporabili v svojem podjetju. Robustnost, funkcionalnost in dolgoživost, ki odlikujejo Zebrin terminal, so lastnosti, ki bodo prišle v poštev v čisto vsakem delovnem okolju.

Če bi radi izboljšali produktivnost in obenem tudi razbremenili svoje zaposlene, obiščite www.katalog.spica.si ali pa jim pišite na info@spica.si.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Zebra Systems

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem ŠPICA INTERNATIONAL d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri ŠPICA INTERNATIONAL d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem ŠPICA INTERNATIONAL d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Mastercard Europe SA, Podružnica v Sloveniji

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: +386 1 589 81 26
Mastercard Europe SA, Podružnica v Sloveniji, je globalno tehnološko podjetje za plačilne rešitve. Družba je del mreže Mastercard, ki obsega več kot 210 držav in ozemelj po ... Več

Komponentko d.o.o.

Ulica Ambrožiča Novljana 5, 1000 Ljubljana, Tel: 030 755 005
Računalniške ponudbe je v Sloveniji ogromno. Dobre računalniške ponudbe pa zelo malo. Vsak, ki se odloča za nakup računalnika, grafične kartice ali katerekoli druge računalniške ... Več

Seyfor d.o.o.

Cesta Goriške fronte 46, 5290 Šempeter pri Gorici, Tel: 05 393 40 00
Poslovni računalniški programi za javni sektor, podjetje, zasebnike ali obrtnike Saop je leta 1987 med prvimi v Sloveniji ponudil programsko opremo in je danes eden izmed vodilnih ... Več

e-asist d.o.o.

Taborska cesta 19, 1230 Domžale, Tel: 040 879 080
Težave s tiskalniki? In to ravno takrat, ko imate največ dela? Z vključitvijo naprav v sistem nadzora, vam podjetje e-asist d.o.o. lahko zagotovi najmanjše število okvar ... Več