Telefoni
01.02.2012 12:19

Deli z drugimi:

Share

Kitajci pripravljeni na mobilnik iPhone 6

Kitajci kopirajo prav vse kar leze in gre!
Kitajci kopirajo prav vse kar leze in gre!

Kitajci včasih presenetijo celo sami sebe. Medtem ko celoten svet čaka na prihod težko pričakovanega Applovega pametnega mobilnega telefona iPhone 5, bo na kitajskem kmalu naprodaj že njegov naslednik. Tu seveda gre le za ceneno kopijo, ki bo razveselila predvsem tiste, ki si dragega Applovega mobilnika ne morejo privoščiti.

Ceneno kopijo Applovega mobilnika iPhone je pripravilo kitajsko podjetje IPDA Digital Mobile. Tu gre za oblikovno nadvse zanimiv mobilnik, ki sliši na ime iPnoho6. Čeprav ime novinca nima nič skupnega z blagovno iPhone, ga bo povprečni kitajski uporabnik zlahka zamenjal za pristnega. Celo logotip je skoraj na las podoben Applovemu jabolku.

Pametni mobilni telefon iPnoho6 bo naprodaj v beli barvi in bo po vsej verjetnosti imel prednameščen mobilni operacijski sistem Android. Ta bo seveda s pomočjo teme postal na las podoben Applovemu operacijskemu sistemu iOS. Mobilnik iPnoho6 ima na hrbtni strani velik zvočnik za prostoročno telefoniranje in poslušanje priljubljene glasbe. Na sprednji strani celoto zaključuje logotip »polnega jabolka«. Polne specifikacije novinca bo podjetje IPDA Digital Mobile razkrilo kmalu. Glede na to, da gre za cenovno ugodni mobilnik, ne gre pričakovati zmogljive strojne opreme in večdnevne avtonomije.

Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Prijavi napako v članku