Računalništvo, telefonija
13.03.2016 15:37

Deli z drugimi:

Share

Kitajci pri mobilnih telefonih znova presegli konkurenco!

Mobilni telefoni Oppo R9 in R9 Plus bodo zlahka prekosili celotno konkurenco!
Mobilni telefoni Oppo R9 in R9 Plus bodo zlahka prekosili celotno konkurenco!

Kitajska podjetja že dalj časa prednjačijo na področju pametnih mobilnih telefonov, saj se njihovi izdelki že lahko kosajo z napravami vodilnih proizvajalcev, hkrati pa so precej cenejši. Poleg tega kitajska podjetja v zadnjem času uvajajo tudi rešitve, ki so daleč pred rešitvami uveljavljenih proizvajalcev mobilnih telefonov. To je pred kratkim ponovno dokazalo kitajsko podjetje Oppo, in sicer s pripravo pametnega mobilnega telefona družine R9.

Glavni adut pametnih mobilnih telefonov R9 in R9 plus je bralnik prstnih odtisov, saj lahko uporabnika avtenticira oziroma prepozna v zgolj 0,2 sekunde, kar je najhitreje doslej. Poleg tega oba modela podpirata tehnologijo za hitro polnjenje VOOC, ki pametni mobilni telefon napolni kar dvakrat hitreje od primerljivih rešitev. Glavna razlika med modeloma R9 in R9 Plus pa je velikost zaslona, saj je prvi opremljen s 5,5-palčnim (14-centimetrskim) zaslonom ločljivosti 1.920 x 1.080 slikovnih točk, drugi pa s 6-palčnim (15,2-centimetrskim) zaslonom prav tako ločljivosti 1.920 x 1.080 slikovnih točk.

Oba modela pametnih mobilnih telefonov Oppo družine R9 razpolagata s sistem pomnilnikom štirih gigabajtov, pri čemer model R9 ponuja do 64 gigabajtov prostora za shranjevanje podaktov R9 Plus pa do 128 gigabajtov. Majhna razlika je tudi v digitalnem fotoaparatu in spletni kameri, saj model R9 razpolaga z digitalnim fotoaparatom ločljivosti 16 milijonov slikovnih točk in spletno kamero ločljivosti 13 milijonov slikovnih točk, medtem ko ima model R9 Plus na razpolago digitalni fotoaparat in kamero ločljivosti 16 milijonov točk.

Manjši pametni mobilni telefon R9 ima na voljo manjšo baterijo kapacitete 2.850 miliamper ur, večji model R9 Plus pa razpolag z baterijo kapacitete 4.120 miliamper ur. Nova mobilna telefona podjetja Oppo bosta naprodaj še pred koncem pomladi, po vsej verjetnosti pa bosta zašla tudi na evropski trg.


Prijavi napako v članku