RAM
08.05.2021 11:05
Posodobljeno 1 teden nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kingston s pomnilniki DDR5 že pred jesenjo?

Sistemski pomnilniki Kingston DDR5 bodo znatno pohitrili delovanje osebnih računalnikov.
Sistemski pomnilniki Kingston DDR5 bodo znatno pohitrili delovanje osebnih računalnikov.

Pri podjetju Kingston naj bi bilo že vse nared za pričetek prodaje nadvse zanimivih sistemskih pomnilnikov DDR5. Tii naj bi namreč na prodajne police trgovin prispeli že v tretjem tromesečju letošnjega leta oziroma pred pričetkom letošnje jeseni. Novi sistemski pomnilniki bodo po vsej verjetnosti na voljo skupaj s procesorji Intel Alder Lake, saj bodo ti polno združljivi z njimi.

Sistemski pomnilniki DDR 5 podjetja Kingston bodo sprva seveda namenjeni najzmogljivejšim osebnim računalnikom in delovnim postajam. Po vsej verjetnosti bodo izdelani na osnovi pomnilniških čipov podjetja Micron in bodo lahko delovali pri frekvenci do 4.800 megahercev, in sicer brez navijanja. Poleg tega bodo pri delovanju porabili malo električne energije, saj delujejo pri napetosti 1,1 volta. To pomeni, da bodo kot nalašč tudi za navijanje.

Prve osnovne plošče za sistemske pomnilnike DDR5 bosta vsaj glede na spletne govorice najprej izdelali podjetji MSI in Asus. Plošče bodo temeljile na osnovi nove generacije sistemskih naborov podjetja Intel. Prvi procesorji, združljivi z sistemskimi pomnilniki DDR5 pa bodo procesorji Intel s sredicami Alder Lake. O maloprodajni ceni novih pomnilnikov pa je še prezgodaj govoriti. Kljub temu verjamemo, da bodo ti vsaj na začetku vse prej kot poceni.

Vas zanima več iz te teme?
Kingston pomnilniški moduli

Prijavi napako v članku