Računalništvo, telefonija
19.09.2019 20:00

Deli z drugimi:

Share

Kibernetski kriminal išče razpoke

Kibernetski kriminal išče razpoke v najrazličnejših aplikacijah, sistemih in omrežjih podjetij, zato se morajo ta lotiti aktivnega iskanja napadalcev. Če ti ostanejo skriti oz. prikriti, lahko namreč povzročijo ogromno poslovno škodo.
Najtežje je loviti tiste, ki se predstavijo kot pooblaščeni uporabniki sistemov
Najtežje je loviti tiste, ki se predstavijo kot pooblaščeni uporabniki sistemov

Kibernetska varnost postaja ena izmed prioritet podjetij vseh velikosti, saj ta razumejo, da so digitalne grožnje in napadalci nova poslovna realnost, ki jih je potrebno opredeliti tudi v tveganjih poslovanja. Hekerski napad, vdor v sisteme, kraja in zloraba podatkov pa se lahko zgodijo prav vsakemu podjetju. Razlika je le v tem, ali znajo te napade odkriti in se nanje ustrezno odzvati, saj le pravočasen in ustrezen odziv zmanjša povzročeno škodo.


Naloga tistih, ki v podjetjih skrbijo za informacijsko varnost, je iz dneva v dan težja, le redko katero podjetje lahko z gotovostjo trdi, da je nalogi kos.


Obiščite nas na kibernetskem zajtrku v četrtek, 26. 9. 2019, kjer boste spoznali načine, s katerimi hitreje in učinkoviteje zaustavite napadalce v vašem omrežju.

“Kaj ‘dogaja’ v vašem omrežju?” – Čas je, da izveste resnico.


Večina napadalcev v omrežje podjetij vstopi najpogosteje preko interneta ali pa morebitne kakšne druge ranljive točke v omrežju podjetja, preko t.i. vektorjev napadov. Najboljše varnostne prakse kažejo, da velja napadalce loviti in zaustaviti že na robu omrežja, z različnimi mehanizmi kot so: požarne pregrade naslednje generacije, ki znajo pregledovati delovanje posameznih aplikacij, spletni prehodi za elektronsko pošto in spletne vsebine.


Komu zaupate ključe svojega doma?
Preberite več na Smart Com blogu >>

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SMART COM d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SMART COM d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SMART COM d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku