Računalništvo, telefonija
15.11.2018 08:21
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Najboljši slovenski spletni trgovec je …

.. Najboljši spletni trgovini po izboru strokovnjakov in več kot 25.000 kupcev sta Gizzmo.si in Hajdi.si ..
Zmagovalci letošnjega izbora Spletni trgovec leta 2018.
Zmagovalci letošnjega izbora Spletni trgovec leta 2018.

Sveži podatki Statističnega urada Republike Slovenije kažejo, da je v zadnjih 12 mesecih preko spleta nakupovalo že več kot polovico oseb, starih od 16 do 74 let. Število kupcev, ki letno opravijo več kot 10 nakupov, se je od leta 2015 do lanskega leta dvignilo za 60 odstotkov. Kar petina vseh podjetij z vsaj 10 zaposlenimi pa je lani del svojega prihodka ustvarila s prodajo izdelkov ali storitev preko spleta.

V luči tega se je Na konferenci Ecommerce Day 2018 zaključilo največje tekmovanje spletnih trgovcev v Sloveniji – Spletni trgovec leta 2018, ki ga organizirata Shopper’s Mind Slovenija in podjetja Ceneje.

Spletni trgovec leta 2018 med velikimi trgovci (Web Champion Award) je postal gizzmo.si, med manjšimi trgovci (Web Challenger Award) pa hajdi.si. Kupci so za najboljšo spletno trgovino izbrali natis-shop.com, ki je osvojila nagrado 1st People’s Choice Award. Od januarja do oktobra je 150 prijavljenih spletnih trgovin ocenilo 25.262 spletnih kupcev. Skupno so podelili nagrade v 23 posameznih kategorijah.

“Zmago pripisujemo našemu nenehnemu in pravočasnemu vlaganju v kakovostne izdelke in lastne blagovne znamke,” je dejal Mirnes Jusufović iz gizzmo.si. Prepričan je, da jim podrobno poznavanje niše pomaga strankam pravilno svetovati ob nakupu, poleg tega pa je pri njih ključna brezkompromisna poprodajna storitev. “Od konkurentov nas loči predvsem naša garancija zadovoljstva, ki je ne uporabljamo le kot instrument za pospeševanje prodaje na strani, ampak jo zelo resno udejanjamo tudi v praksi. Vsaki morebitni slabi nakupni izkušnji se posvetimo individualno in naredimo vse, da jo preobrazimo v dobro,” je zaključil Jusufović.

Zmagovalka med manjšimi trgovci Hajdi Korošec Jazbinšek iz Hajdi.si pa je prepričana da, če želiš v današnji sodobni ekonomiji uspešno poslovati, je prodaja preko spleta ključnega pomena. “Vsekakor je iluzorno pričakovati, da je sama spletna stran vse. Za zagotovljen uspeh je pomembno poznati vse dejavnike, ki vplivajo na uspešno spletno prodajo. Želja in nuja po nenehnem izobraževanju sta ena izmed glavnih dejavnikov, ki zagotavljata uspeh.” Dodaja, da moraš biti radoveden in na preži za novostmi. Osnovno vodilo za uspeh po njenem mnenju pa je, da je treba vedno obuti čevlje stranke.

“V sedmih letih organizacije tekmovanja Spletni trgovec leta se je kakovost prijavljenih spletnih trgovin neizmerno izboljšala,” je prepričana predsednica mednarodne strokovne komisije izbora Spletni trgovec leta, dr. Jelena Rašula, vodja B2B marketinga v podjetju Ceneje.

Celoten pregled 23 podeljenih nagrad:

GLAVNI NAGRADI SPLETNI TRGOVEC LETA 2018

Web Champion Award: gizzmo.si

Web Challenger Award: hajdi.si

POSEBNE NAGRADE

1st People’s Choice Award: natis-shop.com

2nd People’s Choice Award: polna-kahlica.si

3rd People’s Choice Award: pikolin.si

Committee Award: printink.si

NAGRADE PO KATEGORIJAH

Automoto: silux.si

Books, School & Office: printink.si

Consumer Electronics & Music: conrad.si

Erotic products: sveterotike.si

Fashion: alpinashop.si

Food & Beverage: malinca.si

Furniture: salonpohistva.si

Group Purchases & Services: 1nadan.si

Health & Beauty: spleticna.si

Home & Garden: emundia.si

Information Technology: anni.si

Kids & Family: hajdi.si

Pets: mrpet.si

Specialised Store: kmetijskaoprema.si

Sports: grosbasket.com

Telco & Mobile: gizzmo.si

Web Shopping Mall: bigbang.si


Prijavi napako v članku

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

KONICA MINOLTA SLOVENIJA

Dunajska cesta 167, 1000 Ljubljana, Tel: 01 568 05 00
Konica Minolta je inovativno podjetje z “all-in-one” strategijo, ki stremi k ustvarjanju prepričljivih rešitev in storitev na področju upravljanja dokumentov ter povezanih naprednih ... Več

HERLAH d.o.o.

Efenkova cesta 61, 3320 Velenje, Tel: 03 586 35 60
Herlah d.o.o. se ukvarja z izdelavo celovitih programskih rešitev s področja računovodstva, trgovine in proizvodnje. Več

VideoExpert.eu – trgovina s profesionalno video opremo

Gunceljska cesta 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 01 512 22 11
Spletna trgovina VideoExpert.eu Spletna trgovina videoexpert.eu je vodilna slovenska trgovina s profesionalno video, cinema in broadcast opremo. Njihovo vodilo je nuditi najprimernejše ... Več

POINT.ER IT d.o.o.

Dolenji Boštanj 55, 8294 Boštanj, Tel: 07 814 98 00
Osredotočeni s Point.er Kako na enem mestu najti vse, kar potrebujete pri vodenju podjetja ali le v domači pisarni? Point.er it, d. o. o., je podjetje, ki ponuja celotne IT storitve, ... Več