Računalništvo, telefonija
18.07.2018 13:59

Deli z drugimi:

Share

Kdo od največjih svetovnih vplivnežev je izgubil največ Twitter sledilcev?

Kdo od največjih svetovnih vplivnežev je izgubil največ Twitter sledilcev?
Kdo od največjih svetovnih vplivnežev je izgubil največ Twitter sledilcev?

Največji svetovni vplivneži na družbenih omrežjih od Baracka Obame do 50 Centa imajo kot vse kaže nekoliko manj “vpliva” kot smo bili navajeni, vsaj kar se tiče Twitter sledilcev. Twitter je pred kratkim izvedel veliko čiščenje lažnih računov, kar je močno vplivalo na število sledilcev, s katerimi se lahko pohvalijo največji vplivneži.

Po podatkih spletne strani Socialbakers je Obama na račun Twitterjeve poteze izgubil kar 2,37 milijona sledilcev, precej več od Donalda Trumpa, ki jih je izgubil 335.000. Prepričani smo, da bo Trump ponosen na to “mini zmago” in zagotovo lahko pričakujemo kak čivk ali dva na to temo. Glavni izvršni direktor podjetja Socialbakers, Yuval Ben-Itzhak, pravi: “Naši podatki kažejo, da je Trump šele na 154. mestu po tem, koliko sledilcev je izgubil. To pomeni, da je precej za njegovimi političnimi rivali in nekaterimi največjimi zvezdniki”. Donald Trump ima vse skupaj okrog 53 milijonov sledilcev, zgubil pa je 0.63% le-teh. Kot smo že omenili je padec v primerjavi z ostalimi precej manjši.

Največji poraženec je v bistvu kar sam Twitter s svojim @Twitter računom. Izgubil je skoraj 8 milijonov sledilcev. Katy Perry, Justin Beiber in Lady Gaga sledijo z izgubljenimi 2,5 milijona sledilci. Obama je tako pristal na 5. mestu. Ko govorimo o procentualnem padcu sledilcev, je Twitter še vedno tisti, ki vodi, sledijo pa mu 50 Cent z izgubo 6.3% sledilcev, potem pa so še Ashton Kutcher, Niki Minaj in Ashley Tisdale.

Twitter pravi, da je večino lažnih računov ustvaril človek, so pa v zadnjem času veliko pudarka namenili botom, ki prepoznavajo te lažne račune. Že dolgo časa je znano, da si slavni skušajo izboljšati položaj profilov s tem, da plačujejo lažne sledilce, znamke pa seveda zanimajo številke, ki pa kot lahko vidimo pogosto ne kažejo realne slike.

Ben-Itzhak še dodaja: “Transparentnost, na kateri trenutno gradimo Twitter omrežje, bo pomagala marketingarjem, da dobijo avtentnične vplivneže, da bodo lahko bolj natančno izmerili njihov vpliv ter fokusirala marketinške aktivnosti na občinstvo, ki bo sodelovanje dobro sprejelo.


Prijavi napako v članku