Telefoni
13.03.2017 10:37

Deli z drugimi:

Share

Kdo bo boljši? Samsung ali Apple?

Kdo bo boljši? Samsung ali Apple?
Kdo bo boljši? Samsung ali Apple?

Analitiki napovedujejo, da bo povpraševanje po novem Samsungu Galaxy S8 nizko, medtem ko bo zanimanje za novi Applov OLED “iPhone 8” precej visoko. Kot vse kaže se tekma med Samsungom in Applom še kar nekaj časa ne bo končala, saj z vsakim novim produktom tehnološka giganta premikata meje zmožnega.

Priznani Applov analitik Ming-Chi Kuo naznanja, da bo Samsung Galaxy S8, v primerjavi z njegovim predhodnikom Galaxy S7, doživel neizogiben padec prodaje. Razloge za krizo novega Samsungovega teefona Ming-Chi išče v manku edinstvenih prodajnih prednosti, hkrati pa opozarja na prihod potencialno atraktivnega iPhona.

Glede na poročilo podjetja KGI in pisanje portala “Apple Insider”, bo Galaxy S8 opremljen z 14,73-centimetrskim in 15,75-centimetrskim OLED ekranom (2960×1440). Za ameriški in japonski trg bo Samsung Galaxy S8 opremljen s Qualcomm 8998 SoC procesorjem, preostanek sveta pa bo lahko kupil novi Samsungov model s procesorjem Exynos 9985. Korejske in kitajske naprave bodo ponujale 6GB RAM-a, vsi ostali pa bomo deležni 4GB RAM-a. Po napovedih bi naj vsi modeli bili brez fizičnega gumba “Domov”, ekran pa bo pokrivalo 3D-ukrivljeno steklo. Kar se tiče zadnje kamere, ostaja ta nespremenjena z 12MP in brez “dual-lens” postavitve leč. Prednja kamera naj bi bila opremljena z 8MP, kar je napredek iz 5MP pri modelu Galaxy S7.

Ming-Chi pričakuje med 40 in 45 milijoni prodanih enot v fiskalnem letu 2017, kar je manj kot 52 milijonov prodanih enot modela Galaxy S7 v primerljivem časovnem obdobju. To razliko v prodaji lahko v določeni meri pripišemo kasnejšemu izidu Galaxy S8 modela, prav tako pa moramo spomniti, da je Galaxy S7 bil edini Samsungov telefon, ki je izšel po zloglasnem debaklu in je zato požel toliko več zanimanja, ki je sledilo visokim pričakovanjam.

Ming-Chi trdi, da bo povpraševanje po Samsungovem telefonu omejeno, prav tako pa bo omeje doprinos h globalni ekonomiji. Namesto Samsunga Ming-Chi predlaga fokusiranje na Applov OLED iPhone model, ki bi znal znova podreti vse rekorde prodaje na področju mobilne telefonije.

Samsung je za 29. marec sklical tiskovno konferenco, ki bo potekala v Lincoln centru v New Yorku, vabilo pa vključuje silhueto prihajajočega telefona Samsung Galaxy S8 (na sliki).

Po napovedih glede specifikacij Samsungovega Galaxy S8 so na plano prišle tudi raznorazne govorice o novem iPhonu. Za slednjega se napoveduje 14,73-centimetrski “edge-to-edge” OLED ekran – enak kot pri Samsungu – z 12,95 centimetri “praktične površine”, kajti preostanek bo namenjen virtualnim gumbom. Zadnja poročila podjetja Apple namigujejo tudi na to, da bi Apple lahko opustil idejo ukrivljenega ekrana, saj naj bi na račun tega prihajale številne kritike, predvsem zaradi slabe vzdržljivosti pri padcih.

Vas zanima več iz te teme?
Samsung telefoni

Prijavi napako v članku