Računalništvo, telefonija
05.06.2020 11:29

Deli z drugimi:

Share

Katere mobilne naprave bodo prejele novi iOS 14?

Novi iOS 14 bo mogoče namestiti na vse mobilne naprave, ki trenutno poganjajo mobilni operacijski sistem iOS 13.
Novi iOS 14 bo mogoče namestiti na vse mobilne naprave, ki trenutno poganjajo mobilni operacijski sistem iOS 13.

Pred kratkim smo poročali o Applovem novem mobilnem operacijskem sistemu iOS 14, ki naj bi bil nared za prenos še pred koncem letošnjega leta. Novost naj bi pričakovano prinesla kar nekaj izboljšav in novosti, ki bodo brez težav razveselile mnoge uporabnike. Med njimi bomo našli namensko aplikacijo za telovadbo, ki bo namenjena uporabi v navezi z Applovo pametno uro Watch. Seznam vseh nameščenih aplikacij bo mogoče prikazati tudi v obliki seznama in ne zgolj v obliki mreže, seznam slik za ozadje se bo razširil v nove kategorije, iz menija za nastavitve pa bo mogoče izbirati slike ozadja tudi iz drugih aplikacij, ki niso Applove.

Novosti bo deležna tudi namenska aplikacija za spletno kamero, saj bo razširila nabor funkcij za razširjeno resničnost. To pomeni, da bo s skeniranjem predmetov uporabnikom posredovala koristne informacije v realnem času. Za nameček bo poslana sporočila mogoče tudi brisati iz pogovorov, vendar bo obvestilo o izbrisanem sporočilu vidno vsem udeležencem pogovora. Novi iOS 14 naj bi med drugim prinesel tudi večjo varnost pred spletnimi in drugimi napadi ter učinkovitejše delovanje sistema kot celote.

V spodnjem seznamu si oglejte seznam mobilnih naprav podjetja Apple, ki naj bi bile deležne posodobitve na novi iOS 14. Dobra novica pa je predvsem ta, da bo novi iOS 14 mogoče namestiti na vse mobilne naprave, ki trenutno poganjajo mobilni operacijski sistem iOS 13. To vključuje tudi nekaj let stare mobilne naprave.

Seznam Applovih mobilnih naprav združljivih z iOS 14

Apple iPhone

iPhone SE (2020)

iPhone 11

iPhone 11 Pro

iPhone 11 Pro Max

iPhone XS

iPhone XS Max

iPhone XR

iPhone X

iPhone 8 e iPhone 8 Plus

iPhone 7 e 7 Plus

iPhone SE (2016)

iPhone 6s in 6s Plus

Apple iPad

iPad Pro 12.9″ 2016 e 2017

iPad Pro 10.5″

iPad Pro 9.7″

iPad Pro 11″ 2018

iPad Air 3

iPad 5

iPad 6

iPad 7

iPad Mini 5

Apple iPod

iPod touch (7. generacija)


Prijavi napako v članku