Računalništvo, telefonija
02.09.2008 11:33
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kaspersky Lab z novo generacijo protivirusnih rešitev

Kaspersky Lab je z novima protivirusnima programoma Kaspersky Anti-Virus 2009 in Kaspersky Internet Security 2009, razširil in izboljšal področje protivirusne zašcite. Različici 2009 povezujeta prednosti novega protivirusnega jedra Kaspersky Lab z znatno izboljšanimi hitrostmi pregledovanja datotek in vrhunsko tehnologijo HIPS (sistem za preprecevanje vdorov), ki blokira nove škodljive programe, še preden so njihovi podpisi vpisani v protivirusne podatkovne baze. Nova generacija Kaspersky Lab protivirusne zašcite preprečuje, da bi uporabniki nenamerno dostopali do znanih spletnih strani, ki se ukvarjajo s krajo podatkov in tako onemogocajo zlorabo pomembnih gesel. Novost v protivirusni zaščiti Kaspersky je virtualna tipkovnica, ki uporabnikom omogoča največjo varnostno zaščito pri vpisovanju zaščitnih gesel.

Strokovnjaki iz Kaspersky Lab za leto 2008 predvidevajo desetkratno rast števila novih škodljivih programov. To pomeni, da se bo število škodljivih programov povzpelo preko 20 milijonov. Kaspersky Anti-Virus 2009 in Kaspersky Internet Security 2009 se tej grožnji zoperstavljata z novim, revolucionarnim pristopom k protivirusni zaščiti. To je sistemski nadzor, ki uporabnikom omogoča popolno zaščito pred vsemi informacijskimi grožnjami.

Kaspersky Internet Security 2009 uporablja inovativen programski modul za filtriranje s tehnologijo HIPS (sistem za preprečevanje vdorov) v kombinaciji s proaktivnim obrambnim modulom in integriranim požarnim zidom. Vse to sistem varuje pred znanimi in tudi neznanimi grožnjami. Poleg tega sistem vsebuje t.i. “belo listo”, ki pri varnih aplikacijah bistveno zmanjšuje potrebo po poseganju uporabnika.

V osrčju nove generacije protivirusne zaščite, je novo protivirusno jedro podjetja Kaspersky Lab, ki je pri zaznavanju škodljivih programov še bolj učinkovito kot njegovi predhodniki. Novo jedro dramatično zvišuje hitrost pregledovanja sistema, zahvaljujoc izboljšani obdelavi predmetov in optimizirani uporabi sistemskih virov, še posebej v računalniških okoljih, ki uporabljajo dvo ali štirijedrne procesorje. Edinstvena arhitektura izdelka zagotavlja izjemno visoko učinkovitost in eno najmanjših porab sistemskih virov na trgu.

Prav tako je Kaspersky Lab razširil nabor funkcij, ki so namenjene zaščiti zaupnih podatkov uporabnika. Različici 2009 preprečujeta, da bi uporabniki nenamerno dostopali do znanih spletnih strani, ki se ukvarjajo s krajo podatkov in tako onemogočata krajo pomembnih gesel in detajlov logiranja s pomočjo programov, ki shranjujejo uporabo tipkovnice. Kaspersky Lab s programom Kaspersky Internet Security 2009 predstavlja inovativno rešitev za prej omenjene grožnje, to je virtualna tipkovnica, ki uporabnikom omogoča varno vnašanje uporabniških imen in gesel. Še vec, Kaspersky Internet Security 2009 preprečuje krajo podatkov, ki se prenašajo prek varnih povezav (HTTPS, SSL) in lahko odstrani vse sledi uporabnikove aktivnosti na spletu (začasne datoteke, “cookies, oz. piškotke”, itd.) Vse komponente, ki so bile prisotne že v prejšnjih različicah Kaspersky Lab programov, kot na primer požarni zid, hevristicni analizator, starševski nadzor in modul za zaščito pred nezaželeno pošto, so bile izboljšane in nadgrajene. Tudi v različicah 2009 so vmesniki programov zastavljeni tako, da so bolj transparentni tako za začetnike, kot tudi za bolj izkušene uporabnike.

Novi izdelki vključujejo možnost samodejne uporabe: to pomeni določitev najboljših opcij, ki se izberejo, ne da bi uporabnika nadlegovali z zahtevami po aktivnosti. Informacije o statusu zaščite in vsi posegi, ki se morajo izvesti,
so prav tako predstavljeni v jasnejši obliki.

Kaspersky Anti-Virus 2009 in Kaspersky Internet Security 2009 sta bila razvita v skladu s sistemskimi zahtevami Windows Vista in sta popolnoma združljiva z 32 in 64 bitnimi različicami tega operacijskega sistema. Programa prav tako podpirata vse različice operacijskega sistema Winodws XP.


Prijavi napako v članku