Računalništvo, telefonija
09.08.2011 13:17

Deli z drugimi:

Share

Kaspersky Internet Security z odličnim rezultatom na neodvisnem testiranju organizacije AV-Test.org

Kaspersky Internet Security z odličnim rezultatom na neodvisnem testiranju organizacije AV-Test.org
Kaspersky Internet Security z odličnim rezultatom na neodvisnem testiranju organizacije AV-Test.org

Kaspersky Internet Security 2012, ki jo je razvil vodilni ponudnik vsebin in rešitev na področju upravljanja z varnostnimi grožnjami Kaspersky Lab, se je na neodvisnem testu raziskovalnega centra AV-Test.org, ki je potekalo v drugem četrtletju letošnjega leta, uvrstila med najučinkovitejše varnostne programe. Znani nemški neodvisni raziskovalni center je kot prvi testiral najnovejšo različico Kaspersky Internet Security.

V tokratnem testu je sodelovalo 22 varnostnih izdelkov, raziskovalci pa so jih ocenjevali na podlagi mesečnih testiranj v aprilu, maju in juniju. AV-Test.org sodelujoče rešitve preizkusi z več vidikov, med drugim s testom v »realnem okolju«, z »dinamičnim« testom in s testom odstranjevanja zlonamernih programov. Končni rezultat vsebuje tudi oceno učinkovitosti rabe sistemskih zmogljivosti in število napačnih pozitivnih zaznav neškodljive programske opreme.

Od skupno 22 testiranih varnostnih programov je le 15 izdelkov prejelo zadostno oceno za pridobitev certifikata, Kaspersky Internet Security 2112 pa je prejel eno najvišjih ocen, to je 16 od skupno 18 točk. Pri tem je najnovejša različica Kaspersky Internet Security dosegla 100 odstoten rezultat pri zaznavanju zlonamernega programja v realnem okolju in na dinamičnem testu (pri prvem je bilo povprečje 81 pri drugem pa 65 odstotkov) ter zaznala vseh 10.224 primerov zlonamernih programov. Med iskanjem je zabeležil le eno napačno pozitivno zaznavo od okrog 700.000 primerov legitimnih datotek. Pri testu odstranjevanja zlonamernih programov je Kaspersky Internet Security odstranil 83 odstotkov namerno skritih aktivnih zlonamernih vsebin, medtem ko je povprečje znašalo 44 odstotkov.

Nikita Shvetsov, direktor raziskav na področju zlonamernih vsebin v Kaspersky Labu, je povedal: “Z rezultati četrtletnega neodvisnega testiranja smo zelo zadovoljni; pritrjujejo učinkovitosti Kaspersky Internet Security v različnih realnih scenarijih, hkrati pa kažejo tudi na stabilnost rezultatov iz meseca v mesec. To dokazuje, da smo s pristopom hibridne zaščite v oblaku na pravi poti, saj slednja prinaša optimalno učinkovitost pri odkrivanju in odstranjevanju zlonamernih programov

Podrobnejši informacije o rezultatih testiranja Kaspersky Internet Security s strani AV-Test.org v drugem četrtletju 2011 lahko najdete na: http://www.avtest.org/reports/2011q2/avtest_report_kaspersky_112249.pdf


Prijavi napako v članku