Strojna oprema
15.11.2007 07:26
Posodobljeno 14 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kartuše za brizgalne tiskalnike Lexmark bodo imele več črnila

Lexmark bo nekoliko spremenil ponudbo svojih najbolj pogosto uporabljanih kartuš za brizgalne (InkJet) tiskalnike; s tem ne bodo le zmanjšali stroške tiskanja uporabnikom temveč med drugim tudi pomembno zmanjšali obremenilni vpliv na okolje tako kot pri proizvodnji kakor tudi pri ravnanju z odsluženimi kartušami. Deset najbolj priljubljenih modelov Lexmarkovih kartuš za brizgalne tiskalnike, ki v evroazijski regiji predstavljajo skoraj dve tretjini vseh prodanih Lexmarkovih tovrstnih kartuš, bo po še v novembru na voljo v bolj ekonomični izvedbi v kateri bo v vsaki posamezni kartuši 15 odstotkov več črnila.

Gre za enako kakovostno črnilo v že znani podobi zavojčkov, “polnejši” paketi bodo imeli drugo produktno kodo in bodo v prvih šestih mesecih označeni s posebno zeleno-belo nalepko. Spremembe se nanašajo tako na posamezne kartuše kakor tudi na prodajne pakete z dvema istima (Twin Pack) ali različnima kartušama (Combo).

Cenejši tisk ob nespremenjeni kakovosti
Nove kartuše bodo sicer nekoliko dražje kot dosedanje, ki jih predvidoma do konca decembra letos ne bo več na prodajnih policah, a bo razlika v ceni bistveno nižja kot količina dodatnega črnila, kar pomeni, da bosta strošek na enoto črnila in cena natisnjene strani še manjši kot doslej. Podobno kot pri kartušah za brizgalne tiskalnike, ki so primerne predvsem za uporabnike v domači ali študentski pisarni, bo Lexmark spremenil ponudbo tudi pri barvni kartuši za poslovne tiskalnike (model 43). Tukaj bodo prihranki še večji, saj bo cena višja le za eno petino medtem ko bodo kartuše imele kar za tri petine več enako kakovostnega črnila.

Poleg cenovnih pa ima povečana količina črnila v Lexmarkovih kartušah za brizgalne tiskalnike še druge prednosti za uporabnike. Ker posamezna kartuša traja dlje, se povečajo obdobja med menjavami kar prihrani čas pri vzdrževanju tiskalnika in nabavi nadomestnih kartuš ter skrajša obdobja, ko tiskalnik ne deluje, saj je pogostost menjav kartuš manjša.

Lexmark je okolju vedno bolj prijazen
Optimirani rabi kartuš bo hvaležno tudi okolje, saj bo za isto količino črnila izdelano približno 3 milijona kartuš letno manj kar ni zgolj prihranek pri proizvodnji temveč tudi bistveno manjša količina odpadnih snovi, ki nastane po njihovi uporabi. Lexmarkova predanost okoljevarstvu pa se ne ustavlja pri proizvodnji prenovljene ponudbe, saj bodo tudi nove >polnejše< kartuše sodelovale v Lexmarkovem programu ekološkega zbiranja odsluženih kartuš (Lexmark Cartridge Collection Program) kar je dodatni Lexmarkov prispevek k čistejšemu in bolj zdravemu okolju.

Nižji stroški tiskanja in vzdrževanja, prihranek na energiji in varovanje okolja ob nespremenjeni kakovosti tiska so značilnosti prenovljene ponudbe Lexmarkovih kartuš za brizgalne tiskalnike, ki jo na prodajnih policah lahko pričakujemo že čez nekaj tednov.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SI SPLET d.o.o.

Ukmarjeva ulica 4, 1000 Ljubljana, Tel: 01 428 94 66
V podjetju SI SPLET d.o.o. se ukvarjajo s trženjem varnostnih in drugih rešitev na področju informacijskih tehnologij. V letu 2002 so pridobili ekskluzivno partnerstvo s podjetjem ... Več
Zlati partner

VIBOR d.o.o.

Brnčičeva ulica 41d, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 561 33 21
Z več kot 25 letnimi izkušnjami lahko Vibor d.o.o. zadovolji vse potrebe svojih zadovoljnih strank na področju upravljanja z dokumenti. V želji uporabnikom omogočati hitrejše ... Več
Zlati partner

COLBY d.o.o.

Ob Dravi 6, 2000 Maribor, Tel: 02 330 33 00
Podjetje Colby d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 1993. Ukvarja se s prodajo iger za računalnike in igralne konzole. V začetku so prodajali preko pošte, kasneje preko lastne trgovine. ... Več
Zlati partner

INFO-KOD d.o.o.

Cesta v Gorice 34a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 24 99
Skupina INFO-KOD že dvajset let ponuja rešitve na področju avtomatske identifikacije, ki je podlaga za računalniško izmenjavo podatkov. INFO-KOD d.o.o. je eden izmed glavnih distributerjev ... Več