Računalništvo, telefonija
22.11.2019 13:14
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prenosnik Asus, za katerega boste odšteli kar 4500 evrov

Prenosnik Asus ProArt StudioBook Pro X bo kot nalašč za najzahtevnejše naloge, povezane z grafičnim oblikovanjem.
Prenosnik Asus ProArt StudioBook Pro X bo kot nalašč za najzahtevnejše naloge, povezane z grafičnim oblikovanjem.

Pri podjetju Asus so nas tokrat zelo prijetno presenetili s prenosnim računalnikom ProArt StudioBook Pro, ki je namenjen predvsem najzahtevnejšim uporabnikom. Gre za zelo zmogljiv prenosnik, ki se lahko brez težav kosa tudi z najzmogljivejšimi delovnimi postajami. Temu primerna je seveda njegova maloprodajna cena, saj je treba za vstopni model novosti v Združenih državah Amerike odšteti kar preračunanih 4518 evrov.

Izjemno zmogljivost je inženirjem podjetja Asus seveda uspelo doseči z izbrano strojno opremo. Ta namreč poleg zaslona s kar 43,9-centimetrsko oziroma 15,6-palčno diagonalo ločljivosti 1.920 x 1.200 slikovnih točk, razpolaga še z zelo zmogljivo strojno opremo. Obsega Intelov šestjedrni strežniški procesor Xeon E-2276 frekvence do 4,2 gigahercev, sistemski pomnilnik kapacitete 64 gigabajtov DDR4 (možnost razširitve do 128 gigabajtov) in pogon Solid State s štirimi terabajti prostora, ki ga je po potrebi možno razširiti še z dodatnima dvema terabajtoma prostora.

Prenosni računalnik Asus ProArt StudioBook Pro je pričakovano opremljen tudi z nadvse zmogljivo grafično kartico. V oblikovno všečnem ohišju namreč najdemo vgrajeno grafično kartico Nvidia Quadro RTX5000 s kar 16 gigabajti grafičnega pomnilnika GDDR6. Bogata paleta priključkov obsega še podatkovne vmesnike USB 3.1, Thunderbolt 3 in USB Type-C, grafične izhode Display Port 1.4 in HDMI 2.0 ter brezžični povezavi Wi-Fi 6 (802.11ax) in Bluetooth 5.0.

Zmogljiv prenosni računalnik Asus ProArt StudioBook Pro je na voljo s prednameščenim operacijskim sistemom Windows 10 Pro for Workstation ter meri 38,2 x 26,5 x 2,8 centimetrov in tehta 2,5 kilogramov. Novost kot že omenjeno v uvodu, ni poceni, saj jo podjetje Asus v Združenih državah Amerike vrednoti kar na preračunanih 4.518 evrov.


Prijavi napako v članku