Življenjski slog
09.09.2021 08:30
Posodobljeno 1 dan nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kapilarna vlaga je najhujši sovražnik vašega doma

Sanacija vlage BREZ gradbenih posegov.
Sistem ECOpulse je elegantna rešitev, ki brez gradbenih posegov trajno odstrani kapilarno vlago iz vaših domov.
Sistem ECOpulse je elegantna rešitev, ki brez gradbenih posegov trajno odstrani kapilarno vlago iz vaših domov.

Vlaga lahko na več načinov poškoduje vašo hišo. Še posebej velik problem predstavlja kapilarna vlaga, ki lahko precej skrajša življenjsko dobo materialov in navsezadnje tudi našega doma. 

Kapilarna vlaga povzroča:

  • luščenje barve
  • odpad ometa
  • izhajanje solitra iz sten
  • propadanje gradbenega materiala
  • termične izgube (1 % višja vlažnost zidu pomeni 5 % višjo toplotno prevodnost)

Vse skupaj pa se še poslabša, če je hiša, ki ima tovrsten problem, po zunanji strani obdana z nepropustnimi materiali, ki preprečujejo, da bi se lahko vlažen zid na najnižjem delu izsuševal navzven.

Zaradi tega začne vsa vlaga pritiskati v notranji del hiše in nam s tem povzroči težave tudi v prostoru v katerem bivamo. Problem je še posebej izrazit v starih kleteh, ki imajo dotrajano ali poškodovano hidroizolacijo, ali pa le te sploh ni.

Starejše zgradbe so zagotovo bolj izpostavljene nastanku kapilarne vlage, saj imajo običajno slabo ali celo neobstoječo hidroizolacijo. A tudi novogradnje lahko skrivajo pasti, zlasti ker ljudje slepo zaupamo dejstvu, da nove hiše ali stanovanja nimajo tovrstnih težav.

Temu pa ni tako. Sanacija vlage je lahko dolgotrajna in v nekaterih primerih tudi velika finančna luknja. Hidroizolacija je ključnega pomena, če želite preprečiti vdor vode v vaše domove. Obnova stare hiše, ki nima hidroizolacije, pa je v veliko primerih finančno nesmiselna, saj bi potrebovala velike posege v strukturo hiše.

Ena bolj elegantnih rešitev sanacije kapilarne vlage za starejše zgradbe z dotrajano hidroizolacije je definitivno sistem ECOpulse. Sanacija vlage s sistemom ECOpulse ponuja ekonomično in enostavno rešitev, ki ne zahteva gradbenih posegov in trajno preprečuje dvig kapilarne vlage.

Na kakšen način pa poteka sanacija brez gradbenih posegov?

Sistem ECOpulse uporablja tehnologijo pulzno resonančne elektroosmoze, s katero lahko izvaja nasproten pritisk na vlago v zidu in jo s tem preusmeri nazaj proti tlom. Postopek je še posebej uporaben v primeru spomeniško zaščitenih objektov, kjer je gradbeni poseg nedovoljen, ali pa onemogočen.

Se sprašujete, kako deluje elektroosmoza?

Tudi mi smo se, zato smo se obrnili na podjetje Ursa, ki je razvilo sistem ECOpulse. V celoti slovenski proizvod uporablja tehnologijo pulzno resonančne elektroosmoze, ki samodejno poišče resonančno frekvenco izsuševanega medija in mu obrne kapilarni vlek. Voda v kapilarah posledično spremeni smer in se začne pomikati nazaj v zemljo. Pri tem se izločajo tudi toksini in soli, ki se skozi leta nabirajo v zidovih in vam povzročajo dodatno škodo (oksidacija kovin, odpad ometa …).

Sanacija-vlage

Brez vzdrževanja in gradbenih posegov do suhih zidov

Večkrat nagrajeni sistem ECOpulse se opira na skoraj pozabljena znanja analogne tehnike. Slednje pa zagotavljajo sistemu ECOpulse večjo učinkovitost pri odstranjevanju kapilarne vlage, saj mu omogočajo frekvenčno prilagajanje izsuševanem mediju in s tem tudi maksimalen učinek. Pri izdelavi sistema podjetje Ursa uporablja samo najkakovostnejše materiale, ki lahko zaščitijo elektronske komponente pred vdorom vlage in morebitno oksidacijo.

Za vse, ki jih zanima kako odpraviti problem vlažnih sten, pa so pripravili tudi brezplačen
priročnik, ki je nastal po več tisoč ogledih stavb, ki imajo problem z vlago in vam bo pomagal prihraniti čas in denar.

Sanacija-vlage-in-plesni-Kako-odpraviti-problem-vlaznih-sten

Več o sistemu ECOpulse in podjetju Ursa na spletni strani ecopulse.eu.

Vas zanima več iz te teme?
kapilarna vlaga sanacija vlage ECOpulse

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

ŠPICA INTERNATIONAL d.o.o.

Pot k sejmišču 33, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 568 08 00
Špica International je vodilni slovenski ponudnik informacijskih sistemov in rešitev za obvladovanje časa in prostora. Realnega prostora v realnem času! Njihove rešitve vključujejo ... Več

RESULT d.o.o.

Celovška cesta 182, 1000 Ljubljana, Tel: 01 542 17 80
RESULT d. o. o. je podjetje, usmerjeno v razvoj poslovnih informacijskih rešitev. Sodelujejo tudi z večjimi svetovnimi podjetji, kot sta na primer IBM in Microsoft. Pri delu upoštevajo ... Več

CLIP d.o.o.

Ulica Bojana Belne 3, 2212 Šentilj v Slovenskih goricah, Tel: 02 320 54 03
Clip d.o.o. ponuja popolno programsko opremo za računovodstvo in tehnologijo polnjenja akumulatorjev. Pohvalijo se lahko z uporabniki tako doma kot tudi na območjih nekdanje Jugoslavije. Podjetje ... Več
Zlati partner

ECETERA d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 600 10 10
Vas zanima, kako vzpostaviti trajno in dobičkonosno komunikacijo s ključnimi ciljnimi skupinami, ki so pomembne za uspešno poslovanje podjetja in njegovo pozitivno podobo v javnosti? ... Več