Računalništvo, telefonija
03.12.2018 13:37

Deli z drugimi:

Share

Kanu, ki ga zložimo kot origami

Zložljivi kanu »ONAK 2.0 - Origami Canoe« je nadvse enostaven za prevažanje.
Zložljivi kanu »ONAK 2.0 - Origami Canoe« je nadvse enostaven za prevažanje.

Na spletnem portalu KickStarter se je pojavil nadvse zanimiv izdelek, ki so ga eni označili za zelo inovativnega, drugi pa za neuporaben izdelek, v katerega se ne splača vložiti denarja. Tu je govora o posebnem kanuju, ki so ga pripravili inovatorji iz Belgije, njegova posebnost pa je v tem, da se zloži kot origami. To v praksi pomeni, da kanu v »zloženem« stanju zavzame zelo malo prostora, uporaben pa naj bi bil tako v sladki kot morski vodi.

Zložljiv kanu s prodajnim imenom »ONAK 2.0 – Origami Canoe« vsega skupaj tehta zgolj 15 kilogramov, za premikanje pa ima na voljo posebna kolesa. Novost naj bi brez težav prenesla tovor teže do 250 kilogramov in ga lahko vsaj po zagotovilih inovatorjev zložimo in raztegnemo več kot tisoč krat. Zaradi tega naj bi bil novodobni kanu kot nalašč za družinske izlete ali pa za razkrivanje naravnih lepot na oddaljenih območjih.

Ker je kanu »ONAK 2.0 – Origami Canoe« nekaj posebnega, ne preseneča, da novost ni ravno poceni. Zanj inovatorji v predprodaji namreč zahtevajo kar 1.395 evrov. Inovativni kanu je zaenkrat možno kupiti le preko spletnega portala KickStarter, in sicer na spletni povezavi https://www.kickstarter.com/projects/onakcanoes/onak-origami-canoe.


Prijavi napako v članku