Računalništvo, telefonija
27.03.2018 13:00

Deli z drugimi:

Share

Kamera Lenovo za navidezno resničnost s tehnologijo Daydream končno na voljo v predprodaji

Kamera Lenovo Mirage Camera nedvomno predstavlja pomembno prelomnico na področju navidezne resnilnosti.
Kamera Lenovo Mirage Camera nedvomno predstavlja pomembno prelomnico na področju navidezne resnilnosti.

Ker navidezna resničnost prihaja vse bolj v ospredje, ne preseneča, da je podjetje Lenovo ponudilo v prodajo posebno kamero za navidezno resničnost, ki jo je pripravilo v sodelovanju s podjetjem Google. Kamera za navidezno resničnost Lenovo Mirage Camera je je v predprodaji na voljo na spletnem portalu spletnega trgovca Amazon (http://bit.ly/Lenovo-Mirage-Camera), zanjo pa morajo kupci odšteti preračunanih 240 evrov. Končna maloprodajna cena bo verjetno nekoliko višja kot je sedaj, novost pa bo uradno na prodaj od 4. maja letos naprej.

Kamera za navidezno resničnost Lenovo Mirage Camera je namenjena enostavni izdelavi vsebin za navidezno resnično, temelji pa na osnovi Googlove platforme Daydream. Čeprav je kamera namenjena zajemanju videoposnetkov za navidezno resničnost, se bo ta predvajal iz običajne perspektive v kolikor ga bomo predvajali na običajnem osebnem računalniku ali dvodimenzionalni napravi.

Po strojni plati pa kamera Lenovo Mirage Camera obsega še dva digitalna fotoaparata ločljivosti 13 milijonov slikovnih točk in na dotik občutljiv zaslon s 5,6-centimetrsko oziroma 2,2-palčno diagonalo. Z njo bomo lahko brez težav zajemali videoposnetke do ločljivosti 4K ter jih prenašali neposredno na spletnem portalu YouTube. Poleg tega se lahko vsebine naloži tudi na portal Google VR180, kar le kaže na to, da želi Lenovo postati eno izmed vodilnih podjetji na področju navidezne resničnosti in seveda tudi obogatene resničnost.


Prijavi napako v članku