Računalništvo, telefonija
16.04.2019 20:00
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kakšna je cena, če pridejo podatki v nepooblaščene roke?

Irena Jakša Zupančič, direktorica podjetja Ascaldera
Irena Jakša Zupančič, direktorica podjetja Ascaldera

GDPR v letošnjem letu ni več novost, težava pa je v implementaciji uredbe varovanja osebnih podatkov. Različne prakse in tolmačenja uredbe predstavljajo velik izziv ne le za pooblaščene osebe za varstvo podatkov, ampak tudi za upravljavce in nadzorne organe. Na trgu je še vedno ogromno pričakovanj, kaj bo prinesel slovenski Zakon o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-2) in kako bo vplival na poslovanje. Če so se podjetja nekoč spraševala o vrednosti osebnih podatkov, se morajo zdaj vprašati o ceni, če pridejo podatki v nepooblaščene roke.

Pomembnost varovanja osebnih podatkov bo na mednarodni konferenci Dnevi prava zasebnosti in svobode izražanja v četrtek, 18. aprila, izpostavila Irena Jakša Zupančič, direktorica podjetja Ascaldera, kjer so svoje moči in strokovno znanje usmerili v kibernetsko varnost in pomoč podjetjem pri digitalizaciji procesov.

Peta mednarodna konferenca, ki jo v sodelovanju z Uradnim listom Republike Slovenije organizira Info hiša, bo v četrtek, 18. aprila, in v petek, 19. aprila, v Rikli Balance hotelu (Cankarjeva ulica 4, Bled). Poseben poudarek bo tudi na obdelavi osebnih podatkov v mednarodnih organizacijah, predvsem tistih, ki urejajo osebne podatke izven meja Evropske unije.


Prijavi napako v članku