Spletni brskalniki
24.12.2009 13:09

Deli z drugimi:

Share

Kakšen bo spletni brskalnik Mozilla Firefox 4 za operacijske sisteme Windows?

Brskalnik Mozilla Firefox 4 prinaša korenite spremembe v primerjavi z njegovimi predhodniki.
Brskalnik Mozilla Firefox 4 prinaša korenite spremembe v primerjavi z njegovimi predhodniki.

Medtem ko spletni brskalnik Firefox 3 podira rekorde kot za stavo, so programerji organizacije Mozilla Corporation že skorajda zaključili z razvojem njegovega dostojnega naslednika. Odprtokodni spletni brskalnik Mozilla Firefox 4 naj bi kot prvi brskalnik dokončno izbrisal mejo med spletnimi in na računalniku nameščenimi aplikacijami, saj bo temeljil na osnovi programske opreme Prism.

Program omogoča poganjanje izbrane programske opreme znotraj spletnega brskalnika brez prisotnosti orodnih vrstic, naslovne vrstice in gumbov za navigacijo. Programsko orodje Mozilla Prism zagotavlja tudi hitro povezavo poljubne spletne aplikacije z ikono na namizju, meniju “Start” in z ikonami v hitremu zagonu. Ker vsak spletni program uporablja svojo “instanco” znotraj spletnega brskalnika, je odlično poskrbljeno tako za varnost pred napadi škodljivih programskih kod, kot za zanesljivost delovanja.

Programer Stephen Horlander, ki pri organizaciji Mozilla Corporation skrbi za bodoči grafični izgled brskalnika Firefox 4, je radovedni javnosti predstavil grafično obliko novega odprtokodnega spletnega brskalnika, ki bo namenjen Microsoftovim operacijskim sistemom Windows. Med vidnejšimi »grafičnimi« novostmi zagotovo izstopa enojni gumb za navigacijo med bogatimi funkcijami brskalnika. Več informacij o novem spletnem brskalniku Mozilla Firefox 4 pa je na voljo na spletni strani http://blog.stephenhorlander.com/.

Vas zanima več iz te teme?
Mozzilla Firefox brskalnik

Prijavi napako v članku