Poslovne rešitve
Varnost
18.07.2023 07:18

Deli z drugimi:

Share

Kako zaščititi okolje Microsoft 365 in vse njegove uporabnike?

V sodobnem poslovnem kontekstu je kibernetska varnost postala ključnega pomena. Nepridipravi so s ciljanimi napadi pod svoj drobnogled vzeli tudi uporabniške račune Microsoft 365. Obstaja pa rešitev, ki bo utrdila vaše kibernetsko okolje.

Vir: ANNI
Vir: ANNI

Vaše varnostno orožje zoper kibernetske napadalce se imenuje 365 Total Protection. Rešitev je posebej zasnovana za okolja Microsoft 365. Kljub kompleksnosti te varnostne rešitve je implementacija 365 Total Protection zelo enostavna, zahteva le 30 sekund in tri klike. Po registraciji podjetja in vzpostavitvi povezave z Microsoftom je potrebno le še optimalno izkoristiti Microsoftove storitve v oblaku.

365 Total Protection se prav tako brezšivno vključuje v sistem elektronske pošte, vsi aspekti upravljanja varnosti pa so avtomatizirani do take mere, da ni potrebno dodatno vzdrževanje ali posodabljanje. Poleg tega omogoča enostavno upravljanje uporabniških računov in hitro ustvarjanje novih.

Podjetje ANNI, ki distribuira omenjeno varnostno rešitev proizvajalca Hornet Security, ponuja dva obsežna paketa za upravljanje varnosti vašega podjetja, prilagojena okolju Microsoft 365.

Paket 365 Total Protection Business vam zagotavlja celovito varnostno rešitev z obsežnim naborom funkcij za zaščito vaše elektronske pošte in podatkov v okolju Microsoft 365.

Različica Enterprise pa omogoča skladno arhiviranje e-pošte z naprednimi funkcionalnostmi ter inteligentno zaščito pred naprednimi trajnimi grožnjami (APT), ki temelji na mehanizmih umetne inteligence.

365 Total Protection Business – varuh elektronske pošte

365 Total Protection Business je začetna stopnička za podjetja, kar pa še ne pomeni, da gre za osnovno različico. Vsebuje številne napredne tehnologije za kibernetsko varnost, ki odlično ščitijo delovno okolje pred spletnimi nevarnostmi in optimizirajo uporabniško izkušnjo z e-pošto.

365 Total Protection Business nadzoruje celoten e-poštni promet v realnem času, omogoča prilagodljivo filtriranje in dostavo ter preprečuje neposredno dostavo sporočil, kategoriziranih kot glasila, obvestila in informativna e-pošta. Orodje preprečuje vdore in pošiljanje nepooblaščenih prilog datotek v skladu z varnostno politiko podjetja in vključuje napreden filter za samodejno preverjanje e-poštnega prometa, prav tako skladno s pravili podjetja.

Ta rešitev pa ni le varuh elektronske pošte, temveč ima hkrati večstopenjski filtrirni sistem za zaščito pred grožnjami, ki omogoča poglobljeno analizo za takojšnje odkrivanje in obrambo pred novimi vrstami groženj in napadov.

S 365 Total Protection Business je na voljo pregleden vmesnik za centralni nadzor iz e-poštnega odjemalca Outlook s seznami zaupanja vrednih pošiljateljev in tistih, ki zaupanja niso vredni. Orodje zagotavlja centraliziran nadzor nad enotnimi podpisi e-pošte po vsem podjetju, zapisi kontaktnih podatkov pa se samodejno sinhronizirajo z aktivnim imenikom. Omogoča tudi avtomatsko integracijo oglasnih pasic ali povezav v podpis e-pošte za zunanjo poslovno komunikacijo, pri čemer lahko določite posamezne skupine uporabnikov.

365 Total Protection Business vključuje samodejno integracijo enotnega in zakonsko skladnega sporočila podjetja (na primer glede odgovornosti pri vsakem odhodnem sporočilu). Tudi v tem primeru lahko določite skupino uporabnikov, pri katerih naj bo pasica dodana.

365 Total Protection Business podjetja Hornet Security kibernetskim napadalcem ne pušča veliko manevrskega prostora, saj vsebuje rešitev za zmogljivo šifriranje za zaščito e-poštne komunikacije pred nepooblaščenimi spremembami ali dostopom tretjih oseb ter zaščito notranje komunikacije in občutljivih vsebin pred vohunjenjem. Centralno upravljana rešitev TrustChain pa poskrbi za varen nadzor politike šifriranja ter individualno opredelitev varnostnih pravil, ki se uporabljajo za komunikacijo po e-pošti. Poleg tega ščiti zaupno e-poštno komunikacijo s partnerji, ki ne uporabljajo tehnologije šifriranja.


365 Total Protection Business:

 • sledenje e-pošti,
 • upravljanje z oglasno e-pošto,
 • nadzor vsebine,
 • filter skladnosti,
 • zaščita pred grožnjami,
 • Outlook seznami,
 • e-pošta in podpisi,
 • inteligentni oglasi 1-Click,
 • izjava o odgovornosti,
 • globalno šifriranje S/MIME in PGP,
 • nadzor nad šifriranjem,
 • zaščita spletne pošte.

365 Total Protection Enterprise – alfa in omega kibernetske varnosti

365 Total Protection Enterprise je rešitev podjetja Hornet Security, ki uporabnikom nudi »nekaj več«. Z njo boste imeli v podjetju rešitev, ki bo poskrbela, da bo v okolju Microsoft 365 vse pod nadzorom. Prednosti, ki jih nudi, je kar nekaj. Odlikuje jo arhiviranje e-pošte takoj po prejemu in odpremi sporočil, ki je avtomatizirano, zakonsko skladno in revizijsko zaščiteno. Prav tako do arhivskih podatkov enostavno dostopate kadarkoli (v okviru zakonskih obdobij hrambe).

Ta napredna rešitev nudi iskanje po celotnem besedilu s številnimi funkcijami filtriranja, kar omogoča natančno lokacijo iskanih podatkov. Vključuje tudi mehanizme za forenzično analizo ter algoritme in mehanizme, ki temeljijo na umetni inteligenci, kar omogoča učinkovito obrambo pred naprednimi grožnjami.

365 Total Protection Enterprise varuje uporabnike pred zlonamernimi povezavami v e-poštnih sporočilih z nadomeščanjem izvirnih povezav s prepisano različico, ki jo pregleda Hornet Security. S tem se omogoča poglobljeno spletno pregledovanje ciljnih spletnih mest ob kliku na povezavo.

Rešitev nudi ATP zaščito s peskovnikom pred ciljanimi in kombiniranimi napadi z dinamičnimi analizami, nadzoruje škodljive URL naslove in ščiti vse internetne povezave iz e-poštne komunikacije. Hornet Security je vključil tudi zaščito pred zlonamernimi QR kodami, ki so vgrajene v slike.

V varnostni nadzorni plošči boste lahko imeli vsak trenutek pred seboj pregled upravljanja varnostnih rešitev podjetja in pregled nad grožnjami. Na voljo bodo obsežne informacije o grožnjah ter poskusih napadov – vključno z vrsto in vektorjem napada. Vedno boste prejeli tudi obvestilo o škodljivi e-pošti ali kodi, ki je bila kasneje razvrščena kot škodljiva, poleg tega pa boste prejeli še oceno tveganja.

365 Total Protection Enterprise je učinkovita zaščita pred sistemskimi napakami s samodejno takojšnjo aktivacijo rešitve.

Potem pa je tu še nekaj: Če so že dostavljena e-poštna sporočila med analizami na nižji ravni, ki temelji na umetni inteligenci, prepoznana kot potencialno zlonamerna, naknadno brisanje pooblaščenim varnostnim uslužbencem in skrbnikom omogoča, da sprožijo takojšen zaščitni ukrep.


365 Total Protection Enterprise:

 • arhiviranje e-pošte,
 • 10-letna hramba e-pošte,
 • eDiscovery,
 • forenzične analize,
 • varne povezave,
 • ATP zaščita s peskovnikom,
 • nadzor škodljivih URL naslovov,
 • analizator kode QR,
 • globalna varnostna nadzorna plošča,
 • obvestilo o zlonamerni programski opremi,
 • zaščita v primeru nepredvidenih dogodkov,
 • zlonamerna programska oprema Ex post.

Zavarujte dragocene podatke

Vemo, da so varnostne kopije zlata vredne. Nobeno podjetje se noče spopasti z izgubo podatkov, ki je v najboljšem primeru le vir slabe volje, v najslabšem primeru pa lahko izguba vpliva na dolgoročno poslovanje podjetja. S 365 Total Protection Enterprise rešitvijo za varnostno kopiranje pridobite v podjetju celovito zaščito pred izgubo podatkov za uporabnika Microsoft 365 in za skupinske poštne predale (vključno z e-pošto, koledarji, stiki), klepete Teams (vključno s posameznimi in skupinskimi klepetalnicami ter vsemi datotekami, ki so v skupni rabi prek storitve Teams) ter knjižnice dokumentov OneDrive in SharePoint.

Granulirane zmogljivosti za obnovitev datotek in e-pošte omogočajo, da lahko z naprednimi funkcijami izberete posamezne datoteke za obnovitev za račune OneDrive, SharePoints in končne točke. Vse datoteke in mape iz izbrane delovne postaje ali prenosnega računalnika s sistemom Windows lahko obnovite v prvotni računalnik ali v strežnik za upravljanje končnih točk.

Poleg tega rešitev omogoča revizijo dejavnosti varnostnega računa. Pregledate lahko vrsto dejanj, kot so uporabniki, ki omogočajo ali onemogočajo poštne predale, Teams, OneDrive in varnostne kopije SharePoint, dejavnosti brskanja po podatkih ter zahteve za obnovitev.


Varnostno kopiranje:

 • avtomatizirano varnostno kopiranje poštnih predalov, Teams, OneDrive in SharePoint,
 • obnovitev poštnih predalov, klepetov ekip, OneDrive, SharePoint,
 • varnostno kopiranje in obnovitev končne točke v sistemu Windows,
 • revizija dejavnosti varnostnega računa.

Preizkusite 365 Total Protection

Bi se radi na lastne oči prepričali, kako bi se 365 Total Protection obnesel v vašem podjetju? Pričnite s testiranjem TUKAJ.

Več najdete na www.varen.it


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
kibernetska varnost

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem ANNI d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri ANNI d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem ANNI d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

POINT.ER IT d.o.o.

Dolenji Boštanj 55, 8294 Boštanj, Tel: 07 814 98 00
Osredotočeni s Point.er Kako na enem mestu najti vse, kar potrebujete pri vodenju podjetja ali le v domači pisarni? Point.er it, d. o. o., je podjetje, ki ponuja celotne IT storitve, ... Več

SICIRUS d.o.o.

Ulica 15. maja 10b, 6000 Koper/capodistria, Tel: 041 694 668
Vsako podjetje, vsak ustvarjalec in tudi novodobni družbeni »influencer« se zaveda, da sta trženje in oglaševanje ključnega pomena za uspeh in rast. Kje in kako začeti? Področje ... Več

STUDIO DTS

Avčinova ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 01 300 53 55
Veliko ljudi podcenjuje vlogo grafičnega oblikovanja pri rasti podjetja in prepoznavnosti blagovne znamke. Podjetje stežka preživi brez ustrezne komunikacije. Na tak ali drugačen ... Več

CARPEDIEM d.o.o.

Soška cesta 17, 5250 Solkan, Tel: 05 330 00 50
Če ni na spletu, ne obstaja. To je vodilo potrošnikov, ko iščejo in se odločajo za nakup določenega izdelka ali storitev. Identiteta podjetja je neposredno povezana s spletno ... Več