Triki in nasveti
06.11.2010 10:23

Deli z drugimi:

Share

Kako z iPhonom 3GS posneti HD video

Kako z iPhonom 3GS posneti HD video
Kako z iPhonom 3GS posneti HD video

Ja, možno je pripraviti vaš Apple iPhone 3GS, da zajema video v HD formatu. ARM Cortex-ov procesor v iPhonu je namreč ravno dovolj močan da lahko dekodira video v 720p ločljivosti, zato vam predstavljamo način, kako s spremembami nekaterih datotek posnamete nizkoproračunski celovečerec.

Apple iPhone 3GS v izvirniku zajema video ločljivosti 640 x 480 @ 3Mbps, a ta trik mu omogoča snemanje videa v formatu 1080 x 800 @ 30 fps do 20 Mbps, kakršnega premore iPhone 4. Zadeva je testirana z Apple iPhone 3GS jailbreakanim preko Limera1n in deluje super.

Preden se lotite poizkusa, se morate zavedati določenih stvari. Ta navodila niso za nove in neizkušene uporabnike Aplovega iPhona. Če ne veste, kaj počnete, je povsem mogoče, da pokvarite nameščeni operacijski sistem iOS, ki ga je potrebno potem ponovno namestiti. Za uporabo teh navodil morate poznati nekaj osnovnih pojmov, kot so Open SSH, Cydia in WinSCP, vsekakor pa je prednost tudi poznavanje strukture iPhone datotek.

Kaj potrebujete:

– Nove video datoteke, ki jih lahko prenesete tukaj – (http://skrci.me/apple_hd)
– IPhone 3GS, ki je jailbreakan z Limera1n-om ali Greenpois0n-om na IOS 4.1
– Open SSH iz Cydia-je
– WinSCP

Navodila:
1. Odprite Open SSH na vašem iPhonu
2. Odprite WinSCP in pojdite pod iPhone (navodila za to verjetno že poznate)
3. Odarhivirajte HDVideo3GS-rev2.zip datoteko, ki ste jo prenesli iz interneta
4. Skopirajte datoteko “N88AP.list” v mapo “/ System / Library / CoreServices / SpringBoard.app /” (za vsak slučaj naredite varnostno kopijo te datoteke)
5. Ostale tri datoteke (AVCapture.plist, CameraRollValidator.plist, MediaValidator.plist) skopirajte v “/ System/Library/PrivateFrameworks/Celestial.framework/N88 /”
6. Ponovno zaženite iPhone, in to je to. Pripravljeni ste na snemanje v HD formatu.


Prijavi napako v članku