Triki in nasveti
22.01.2018 08:00
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kako varno je moje geslo?

Preizkusite kako varno je vaše geslo
Preizkusite kako varno je vaše geslo

Danes je geslo tisto, kar ločuje nepooblaščeno uporabo osebnih podatkov, e-pošte, sporočil, klicev, spletne banke, socialnih omrežji in še več. Preverite njegovo varnost! Za to nam je namenjena uporabna spletna stran, How Secure Is My Password oziroma kako varno je moje geslo.

V okno na spletni strani, vnesemo geslo, ki ga uporabljamo oziroma ga želimo začeti uporabljati in sistem nam bo izračunal, v kolikšnem času lahko računalnik ugotovi naše geslo. Storitev deluje tudi brez povezave, takoj ko se spletna stran naloži, tako da smo lahko brez skrbi, ko vpisujemo željeno oziroma uporabljeno geslo.

Pri izbiri slabega gesla, to traja še manj kot sekundo, pri izbiri kompliciranega pa tudi do sto in več let. Zelo priporočljivo je, da izberete čim bolj komplicirano geslo, pri čemer upoštevajte uporabo malih in velikih črk, številk in posebnih znakov. Le tako boste nepridipravom otežili dostop do vaših osebnih podatkov in posledično krajo identitete.

Mnoge spletne storitve pa ponujajo tudi t.i. dvostopenjsko preverjanje, kjer vas sistem poziva, da ob pravilnem vnosu gesla vpišete še enkratno kodo, ki jo prejmete preko SMS sporočila, če se prijavljate iz neznane oziroma nove lokacije.

Orodje lahko preizkusite na tej povezavi -> https://howsecureismypassword.net/


Prijavi napako v članku