Računalništvo, telefonija
13.11.2009 14:28
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kako priti direktno na intervju, brez nadležnega pisanja prošenj?

Kako priti direktno na intervju, brez nadležnega pisanja prošenj?
Kako priti direktno na intervju, brez nadležnega pisanja prošenj?

Zaposlitveni sejmi

so stičišča ponudbe in povpraševanja po delu – namenjeni so srečevanju delodajalcev in iskalcev dela. Podjetja jih izkoriščajo za promocijo podjetja kot delodajalca in za spoznavanje primernih kandidatov. Cilj soočenja kandidatov in delodajalcev je v tem, da obe strani pridobita kar največ koristi v najkrajšem možnem času. Zaposlitveni sejmi so v tujini uveljavljeni že vrsto let, pri nas pa se uveljavljajo v zadnjih letih. Število zaposlitvenih sejmov se iz leta v leto dviga. Največjega pri nas tudi letos organizira zaposlitveni portal MojeDelo.com. Karierni sejem KARIERA 09, ki je že 7. po vrsti, bo potekal v sredo 25. in četrtek 26. novembra v prostorih Gospodarskega razstavišča v Ljubljani. Vstop je seveda brezplačen.

Nobena filozofija ni potrebna, da ugotovite, ali spadate na ta dogodek. Vsakdo, ki išče delo, ve, kako težko je priti do zaposlitvenega intervjuja, še posebno, če je nekdo začetnik in nima veliko delovnih izkušenj. Poleg tega tudi številni posamezniki z dolgoletnimi delovnimi izkušnjami niso zadovoljni s svojim trenutnim delovnim položajem in delovnim mestom. Zaposlitveni sejmi so tako zanje izredna priložnost, da zasledujejo boljše delo, boljše delodajalce in boljšo plačo ter premaknejo svojo kariero iz mrtve točke. Deficitarni kadri in uveljavljeni profesionalci pa lahko na kariernem sejmu pridobijo možnosti za precej boljšo, če že ne sanjsko zaposlitev, saj se bodo delodajalci dobesedno »pulili« zanje in njihovo naklonjenost. Tako boste lahko na zaposlitvenem sejmu spoznali kopico kadrovikov (in drugih sodelavcev) različnih uveljavljenih podjetij, ki vam bodo ponujali več sto prostih delovnih mest in opravljali razgovore za njihovo zasedbo že na sejmu samem. Toliko priložnosti za delo in kariero, kot jih je na razpolago na sejmu, jih morda ne boste mogli zbrati v celem letu.

Delodajalci plačajo, da se lahko na sejmu srečajo z vami. Njihov interes je, da razrešijo svoje težave: pomanjkanje kakovostnih kadrov, da ne bi trpeli niti bodoči delovni projekti niti posli. Da na sejmu srečajo čim več primernih kandidatov in potencialnih bodočih sodelavcev, pripravijo posebne CV-vprašalnike, predstavitvene brošure, organizirajo razne dogodke in nagradne igre, atraktivne stojnice z veliko spremljevalnega osebja, poskrbijo tudi za prigrizke in pijačo. Vse, kar morate vi pri tem narediti, je, da se na sejem predhodno primerno pripravite, se pozanimate, katera podjetja iščejo kadre vašega ali sorodnega poklicnega profila, pravočasno pridete na sejem, izberete stojnice zanimivih delodajalcev in pristopite do osebja ob njih.

Karierni sejem KARIERA 09 bo potekal v sredo 25. in četrtek 26. novembra v prostorih Gospodarskega razstavišča v Ljubljani. Poleg delodajalcev se bodo na sejmu predstavili tudi izobraževalci iz tujine, ki bodo predstavili možnosti nadaljnjega izobraževanja. Vrhunec sejma pa predstavljajo predavanja ‘Veličastne kariere’, kjer bodo svojo uspešno kariero predstavili uspešni slovenski posamezniki.


Prijavi napako v članku