Triki in nasveti
27.11.2012 13:07

Deli z drugimi:

Share

Kako prenesti in namestiti iOS 6.0.1 na iPhone 5

Proizvodnja novega iPhona ne poteka ravno po načrtih.
Proizvodnja novega iPhona ne poteka ravno po načrtih.

Podjetje Apple je na začetku novembra za svoje mobilne naprave pripravilo manjšo nadgradnjo operacijskega sistema iOS 6. Tu je šlo za različico iOS 6.0.1, ki zdaleč največ popravkov prinaša mobilniku iPhone 5. Med vidnejšimi popravki gre izpostaviti odpravo nadležnih črt, ki so se nekaterim uporabnikom pojavljale preko »tipkovnice« pri pisanju sporočil, odpravo težav z bliskavico LED, izboljšano povezovanje v mobilna omrežja Wi-Fi (predvsem tista, zaščitena s protokolom WPA2) in še mnogo več.

Čeprav je od izdaje popravka iOS 6.0.1 minilo že kar nekaj časa, ga velika večina Applovih uporabnikov pametnih mobilnih telefonov iPhone 5 še vedno ni namestila. Podjetje iz Cupertina je zanj namreč »pozabilo« pripraviti sistem OTA (Over The Air). Tu gre za sistem, kjer za celoten postopek prenosa in namestitve poskrbi kar mobilnik sam. Uporabniku se tu sporočilo o nadgradnji pojavil le nekaj trenutkov za tem, ko vključi brezžično povezavo Wi-Fi oziroma 3G.

Če si lastite pametni mobilni telefon iPhone 5 in bi želeli nameščeni operacijski sitem nadgraditi na različico iOS 6.0.1, vam bodo zagotovo prišla v poštev praktična navodila, ki smo jih pripravili za vas. Celoten postopek bo potekal preko programske opreme Updater za iPhone 5 in je nadvse enostaven. Pred pričetkom nadgradnje pa se seveda prepričajte, da ste povezani v brezžično omrežje Wi-Fi.

Za izvedbo nadgradnje, je potrebno najprej klikniti na Settings (Nastavitve), General (Splošno) in Software (Programska oprema). Ko bomo prejeli obvestilo o razpoložljivosti nadgradnje mobilnega operacijskega sistema iOS 6, bomo lahko posodobitev izvedli, vendar le preko programske opreme Updater. To pa bomo lahko namestili šele po prejemu obvestila o nadgradnji.

Če boste pri nameščanju nadgradnje operacijskega sistema iOS 6 naleteli na težave, nič zato. V tem primeru vam bodo namreč lahko na pomoč priskočili strokovnjaki Foruma Računalniških novic (http://goo.gl/bBIpG).


Prijavi napako v članku