Triki in nasveti
11.04.2019 09:10

Deli z drugimi:

Share

Kako očistiti brezžične slušalke Apple AirPods?

Kako očistiti brezžične slušalke Apple AirPods?
Kako očistiti brezžične slušalke Apple AirPods?

Apple AirPods so najbolj popularne brezžične pametne slušalke na svetu. To obenem pomeni, da jih ljudje po večini uporabljajo dnevno in verjetno vsi tisti, ki uporabljamo kakršnekoli slušalke vemo, da se čez čas v njih nabere precej umazanije. Glede na to, da so tudi slušalke AirPods primerne za tek, poslušanje glasbe med potovanjem in vse kar pride vmes, po vsej verjetnosti z njimi uporabniki preživijo kar nekaj ur na dan ali vsaj na teden. Kakorkoli že, s pogosto rabo pride tudi velika odgovornost, da poskrbimo za higieno.


Torej, kako očistiti slušalke Apple AirPods, ne da bi jih poškodovali? Morda je naloga čiščenja slušalk zahtevna, vendar je postopek precej logičen. Za vas smo pripravili nekaj nasvetov, kako čistiti svoje AirPods slušalke in kaj ni najbolj priporočljivo. Čeprav verjetno vse to že veste, takšni nasveti nikoli niso odveč, uporabniki imajo namreč pogosto neverjetne ideje, kako se lotiti čiščenja, z njimi pa lahko izdelke poškodujejo.


Kako očistitit slušalke Apple AirPods?

Najpomembnejša stvar, ki se je moramo zavedati, ko čistimo slušalke AirPods je, da te niso vodoodporne oz. če smo čisto natančni zelo slabo prenašajo stik z vodo. To pomeni, da moramo paziti na vsako kapljico vlage, da slučajno ne pride v stik z odprtino.


Če se slučajno zgodi, da pridejo slušalke v stik z vlago, jih moramo nujno posušiti s krpo. Tukaj je nekaj koristnih splošnih nasvetov, kako očistiti AirPods slušalke:

  • Za čiščenje AirPod slušalk uporabite mehko, suho krpo brez umazanije;
  • še enkrat, pazite, da v odprtino slušalk ne pride nobena tekočina;
  • mikrofon in zvočnik očistite z bombažno palčko;
  • seveda pa se med čiščenjem izogibamo vsem ostrim predmetom, ki bi lahko na kakršenkoli način poškodovali AirPods.


Kako očistiti Apple AirPods polnilno škatlico?

Čiščenje škatlice, ne glede na to, ali gre za standardno polnilno škatlico ali za novejšo, brezžično varianto, je precej podobno čiščenju samih slušalk. Kljub temu Apple priporoča uporabo rahlo vlažne krpe z dodatkom alkohola za čiščenje. Alkohol je tukaj uporaben predvsem za čiščenje zunanjosti škatlice. Spet pa posebej opozarjamo na pozornost pri čiščenju, saj alkohol ne sme priti v stik s polnilnimi komponentami. Tukaj je nekaj nasvetov:

  • Če je na konektorju “Lightning” umazanija, uporabite čisto, mehko krpico za odstranjevanje;
  • še enkrat več se izogibajte ostrim materialom;
  • v izogib poškodbam metalnih komponent ne vstavljajte ničesar v polnilni del.

Prijavi napako v članku