Računalništvo, telefonija
16.12.2019 07:35

Deli z drugimi:

Share

Kako natisniti večjo količino nalepk za vaše podjetje?

Nalepke lahko natisnete sami ali v tiskarni. Kaj se bolj splača in kaj je bolj enostavno? Pa poglejmo. Če želite tiskati logotip ali tekst v različnih barvah, boste morali za tisk uporabiti inkjet ali laserski tiskalnik. Nalepke, ki jih je mogoče tiskati z inkjet oziroma laserskim tiskalnikom, so nalepke na poli ali nalepke na A4-listu. Druga možnost je, da vam nalepke natisnejo v tiskarni. Kadar želite, da vaše nalepke vsebujejo podatke, ki se spreminjajo (npr. logistična nalepka, deklaracija), ne boste imeli druge izbire, kot da sami naredite dotisk s tiskalnikom na kolutu. Poglejmo še bolj natančno, na kaj morate biti pozorni, ko se odločate, na kakšen način boste natisnili nalepke.
Kako natisniti večjo količino nalepk za vaše podjetje
Kako natisniti večjo količino nalepk za vaše podjetje

Nalepke na poli kaj je njihova pozitivna in negativna plat?

Ponudniki nalepk na poli ne ponujajo več zgolj belih nalepk za namen označevanja kuvert ali arhivskih map. Zaradi porasta ponudbe različnih materialov se je razširila tudi namembnost uporabe nalepk; te najdete za namen lepljenja na kovine in imajo dolgo obstojnost, ali za namen tiska za osnovna sredstva. Nalepke na poli lahko, kot že rečeno, tiskate z inkjet oz. laserskim tiskalnikom. Z njimi je navadno težje etiketirati izdelke, saj si ne boste mogli pomagati z aplikatorjem.


Poceni tiskalnik drage nalepke

Cene potrošnega materiala se pri različnih znamkah tiskalnikov lahko razlikujejo celo do 200 odstotkov. Med ponudniki so tudi takšni, ki imajo patentiran potrošni material — nalepke v kartuši. Cena tiskalnika ali kartuše z nalepkami je res lahko nizka, vendar je cena na nalepko visoka zaradi manjšega števila nalepk na kolutu. Večja bo količina nalepk, večja bo razlika v ceni med nalepkami na kolutu in nalepkami v kartuši. Prednost uporabe nalepk v kartuši je ta, da je kartušo ponavadi lažje zamenjati.


Tiskanje nalepk na kolutu

Tiskanje nalepk na kolutu je navadno najbolj praktično in priljubljeno za etiketiranje izdelkov v prehrambeni, tekstilni in kozmetični industriji, saj lahko natisnete le nekaj kosov nalepk in končate s tiskanjem za tisti dan. Z večjimi količinami se cena na nalepko na kolutu niža. Nalepke na kolutu so enostavne za lepljenje na izdelke, saj si lahko pomagate z aplikatorjem nalepk. Poleg že omenjene nižje cene na nalepko je velika prednost ta, da so lahko nalepke na kolutu poljubnih dimenzij. Če bi na vaše izdelke radi nalepili deklaracije in vam primanjkuje prostora, lahko naročite do milimetra natančno dimenzijo nalepk.


Pasti izbire proizvajalca in materiala nalepk

Se vam je že zgodilo, da ste ob novem naročilu dobili slabšo kvaliteto nalepk in se vam te niso več lepile na podlago, ali pa niso več zdržale pogojev kot ob prejšni dobavi? Nalepk na kolutu je veliko vrst. Nekatere naše stranke stavijo na kvalitetne Zebrine nalepke, katere dobite skupaj z natančnimi specifikacijami. Z uporabo Zebrinih nalepk lahko podaljšate življenjsko dobo vašemu tiskalniku nalepk na kolutu kot tudi operativno učinkovitost. S tem boste dobili dosledno, vedno enako kakovost materialov in vas tako ne bodo presenetili čisto drugi materiali z drugimi lastnostmi.


Tiskanje nalepk v tiskarni?

Tisk nalepk v tiskarni je možen v offset ali digitalni tehniki. Pri večjih količinah je ponavadi bolj logična odločitev offset tisk, saj bo izvedba tiska ugodnejša. Pri offset tisku v primerjavi z digitalnim tiskom ne potrebujemo posebne priprave, hitrejša pa je tudi sama izvedba tiska. V tiskarni imate možnosti razreza poljubnih oblik in dimenzij, ki je atraktiven dodaten element, ki povečuje prepoznavnost izdelkov in znamk. Prav tako imajo nalepke lahko zaščito UV, tako da so odporne na različne vremenske vplive.


Za več informacij o tisku nalepk kontaktirajte naše strokovnjake za črtne kode.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem INFO-KOD d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri INFO-KOD d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

info-kod logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem INFO-KOD d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku