Telefoni
Računalništvo, telefonija
Telefonija
10.04.2024 17:53

Deli z drugimi:

Share

Kako najlažje posnamete popolni vlog?

Uspešen vloger ve, da ne more učinkovito opravljati svojega dela, če nima pri roki zmogljivih, a hkrati tudi vsestranskih naprav, kot jih nudi Huawei. Ne verjamete?

Za začetek svoje poti vloger ne potrebuje veliko – le telefon in profil v izbranem družbenem omrežju. Vsaj dokler snemanje vlogov ali spletnega dnevnika jemlje kot hobi za prosti čas in ne kot poklic, s katerim se preživlja. Ko se nekdo odloči, da bo vloganje njegova služba, pa se mora svoje obrti lotiti premišljeno in strukturirano. Namreč, postati priljubljen vloger z velikim številom sledilcev ni mačji kašelj. Ključna sta zanimiva ideja, ki bo pritegnila širše občinstvo, in čas. Snemanje in urejanje videov namreč zahteva kar nekaj ur. Poleg tega morate biti iznajdljivi in ustvarjalni pri oblikovanju scenarijev, vloge pa objavljati vsaj enkrat na teden, poleg tega pa imeti veliko potrpežljivosti. Preteče lahko kar precej časa, preden se začnejo kazati uspehi v obliki številnih sledilcev in ogledov.

Resno vloganje zahteva celega človeka in ves njegov čas. Narediti si morate dnevni, tedenski, morda celo mesečni načrt snemanja in ga prilagajati glede na dogajanja, ki jih ne morete predvideti. Ni pomembno le to, da znate kadrirati in držati napravo, s katero snemate sebe in svojo okolico. Preden se tega lotite, si morate zamisliti in napisati scenarij. Natančne napotke – snemalno knjigo, ki vam bo pomagala prihraniti čas in živce. Seveda, improvizacija ni prepovedana, celo priporočljiva je, saj vlog zaradi nje postane bolj pristen. Če pa se zanašate zgolj nanjo, se lahko zgodi, da na koncu ne boste ničesar posneli, saj bodo obstoječi posnetki slabi, za nove pa vam bo zmanjkalo časa. Najboljša je torej uravnotežena kombinacija scenarija in improvizacije.

Idealna kamera za vse razmere

Ko je scenarij oblikovan in ste z njim zadovoljni, je čas za snemanje. V zadnjem času vse več vlogerjev za ta namen uporablja pametne telefone, kot je na primer izredno Huawei P60 Pro, saj so njihove kamere dovolj zmogljive tudi za video posnetke profesionalne kakovosti. So cenejši od namenskih video kamer, lažje prenosljivi in uporabni še za druge naloge, ne le za snemanje. Priporočamo pa vam, da imate tudi primeren stativ in selfie palico, saj se bosta ti prej ali slej izkazala za nepogrešljiva dodatka, brez katerih nekaterih zamišljenih prizorov ne boste mogli posneti

Pametni telefon Huawei P60 Pro je z Ultra Lighting glavno kamero, ki jo odlikuje fizično nastavljiva zaslonka na intervalu med f/1,4 in f/4, za svetlobo visoko prepustne leče in fotografsko tipalo z barvnim filtrom RYYB SuperSensing. Poleg izrednega preboja Ultra Lighting glavne kamere, je Huawei dosegel še revolucionaren preboj v nočni fotografiji z zaslonko f/2,1 Ultra Lighting telefoto kamere. Zasluga za izboljšano sposobnost zajema svetlobe gre vgradnji za svetlobo prepustnejšega sistema leč objektiva in tipala z barvnim filtrom RYYB SuperSensing.

Vsestranski sklop kamer zagotavlja odlične rezultate, saj omogoča zajemanje osupljivih fotografij in videoposnetkov v različnih svetlobnih pogojih. Še posebej impresiven je nočni način, ki omogoča zajemanje jasnih in podrobnih posnetkov tudi v okoljih s šibko svetlobo.

Snemanje je le del ustvarjalnega procesa.

Ko imate gradivo posneto, pride na vrsto ključni čarobni del – urejanje, ki bo dalo vlogu rdečo nit. Ta del bo terjal največ vašega časa. Najprej boste morali odstraniti nepotrebne »sestavine«, nato popraviti posnetke slabše kakovosti in na koncu še dodati elemente, ki bodo poskrbeli za konstantno pozornost gledalca. Vlog lahko urejate neposredno na telefonu, zlasti če je ta zmogljiv in ima velik zaslon, kot na primer P60 Pro, ali pa na računalniku. V slednjem primeru najbolje kar na prenosniku, ki ga lahko vedno nosite s seboj.

Ker je poleg slike pri vlogu pomemben tudi zvok, nikar ne pozabite na še eno napravo, ki vam bo pomagala med ustvarjalnim procesom: brezžične slušalke Huawei FreeClip. S temi slušalkami boste vedno lahko preverili kakovost posnetega zvoka ali pa vam bodo omogočile, da se kljub hrupu okolice osredotočite na svoje delo.

Pomagajte si s priročnimi aplikacijami.

Vlogerjem lahko zelo koristijo različne aplikacije, ki jim pomagajo pri urejanju videa, pisanju scenarija, iskanju informacij in številnih drugih stvareh. Vse to lahko najdete v Huaweievi trgovini AppGallery in s pomočjo vsestranskega iskalnika Petal Search, ki sta že nameščena na telefonu P 60 Pro. Priporočamo aplikaciji VivaCut za urejanje in montažo video posnetkov ter PhotoEditor za obdelavo fotografij.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Huawei AppGallery Huawei P60 Pro

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SIDERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SIDERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SIDERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MAJ.universe

Čopova ulica 6, 3310 Žalec, Tel: 041 430 248
MAJ.universe je Majino vesolje MAJ.universe je Majino vesolje, ki ga želi deliti z vami. Maja Horvat je številne izkušnje v novinarstvu, odnosih z javnostjo, organizaciji ... Več

MegaSbajt, Sebastjan Sumina s.p.

Pot za Stan 16, 1351 Brezovica pri Ljubljani, Tel: 041 241 455
MegaSbajt je mlado podjetje, ki je ambiciozno pristopilo k izvajanju računalniških storitev in prodaje na področju informacijske tehnologije. Na podlagi strokovno in hitro izvedenih ... Več

CICERO, BEGUNJE, d.o.o.

Stegne 21c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 507 42 92, 041 662 178
Zlati partner

Računalniški muzej

Celovška cesta 111, 1000 Ljubljana,
Že od leta 2004 si jemljemo za svoje osnovno poslanstvo opominjanje na informacijsko dediščino. Kot kulturna ustanova s sedežem v Ljubljani, se posvečamo zbiranju, ohranjanju ... Več