Triki in nasveti
15.01.2014 09:08
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

5 trikov kako hitro napolniti vaš iPhone

Avtonomija delovanja postaja vse večja težava proizvajalcev pametnih mobilnih telefonov, saj ta zaradi številnih elektronskih pripomočkov le redkokdaj preseže en dan. Zaradi tega je zelo pomembno da vemo, kako v primeru nuje najhitreje napolniti njegovo baterijo.
5 trikov kako hitro napolniti vaš iPhone
5 trikov kako hitro napolniti vaš iPhone

Uporabniki storitev mobilne telefonije dobro vemo, da avtonomija delovanja postaja vse večja težava proizvajalcev pametnih mobilnih telefonov, saj ta zaradi številnih elektronskih pripomočkov le redkokdaj preseže en dan. Ker Applov priljubljeni mobilnik iPhone tu ni nikakršna izjema, si v nadaljevanju poglejmo nekaj priročnih nasvetov, kako najhitreje napolniti njegovo baterijo. Ti nasveti bodo kakopak prišli v poštev tudi uporabnikom mobilnikov Android, Windows Phone, BlackBerry in drugih.

Izključimo iPhone

Če želimo, da se naš pametni mobilni telefon iPhone napolni čim hitreje, ga je priporočljivo med polnjenjem izključiti, saj se pri tem električna energija ne troši. Zelo podoben učinek bomo dosegli tudi z izbiro možnosti »Airplane Mode« (v nastavitvah), saj bosta s tem tako mobilna kot brezžična povezava Wi-Fi izključeni. Če pa med polnjenjem vseeno želimo biti dosegljivi, ga pri tem raje ne uporabljamo.

Uporabimo klasični napajalnik

S klasičnim oziroma zidnim napajalnikom bomo pametni mobilni telefon iPhone napolnili precej hitreje kot pa z uporabo priključka USB. Pri tem moramo seveda uporabljati tako originalen Applov polnilec kot originalen kabel USB.

Mobilnik naj bo hladen

Ali ste vedeli da visoke temperature lahko bateriji mobilnika preprečijo, da se povsem napolni in čez čas zmanjšajo celo njeno kapaciteto? Zaradi tega vedno poskrbimo, da naprave ne izpostavljamo visokim temperaturam (izpostavljanje neposrednemu soncu ali v vročem avtomobilu). Tu je še pomembno, da mobilnik med polnjenjem ni v etuiju, saj ta zadržuje toploto. Po zagotovilih podjetja Apple se baterija iPhona najbolje »počuti«, ko se temperatura okolice giblje okoli 22 stopinj Celzija.

Hitro polnjenje preko vmesnika USB

Včasih se lahko zgodi, da je polnjenje pametnega mobilnega telefona iPhone preko vmesnika USB edina možnost, ki jo imamo na voljo. Za hitrejše polnjenje mobilnika priporočamo, da izklopite sinhronizacijo in vse naprave, priključene na računalnik. Pri tem še poskrbite, da računalnik ne preide v stanje pripravljenosti ali mirovanje, saj boste s tem lahko preprečili proces polnjenja ali celo še dodatno izpraznili baterijo.

Vzdržujete baterijo

Za optimalno vzdrževanje liti-ionske baterije podjetje Apple priporoča, da vsaj enkrat mesečno baterijo pametnega mobilnega telefona iPhone napolnimo do 100 odstotkov in jo pred ponovnim polnjenjem povsem izpraznimo. Na ta način bomo za dalj časa obdržali baterijo mobilnika v dobrem stanju.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

ZEBRA SYSTEMS s.r.o.

Opavská 6230/29a, Češka, , Tel: +420 596 912 961
Kibernetska varnost oziroma dober varnostni načrt je ključen za zaščito vseh kategorij podatkov pred krajo, izgubo ali okvaro. Sem spadajo občutljivi podatki, osebno prepoznavni ... Več
Zlati partner

TP VISION

Ukmarjeva ulica 2, 1000 Ljubljana, Tel: 03 060 35 35
Zlati partner

AVTERA d.o.o.

Litijska cesta 259, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 585 36 10
Avtera d.o.o. je slovenski zastopnik in distributer nekaterih najpomembnejših blagovnih znamk s področja računalništva, informacijske tehnologije in zabavne elektronike. Trendi ... Več
Zlati partner

E-LABORAT d.o.o.

Letališka cesta 5, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 52 92
E-laborat, svetovalno analitična družba, d.o.o. je vodilni slovenski center za raziskave poslovnega interneta. Vsako leto analizirajo poslovno učinkovitost več kot tisoč spletnih ... Več