Računalništvo, telefonija
25.11.2020 10:00

Deli z drugimi:

Share

Kako lahko privarčujem pri nakupu prenosnika?

.. Želite znižati stroške pri nakupu prenosnika? Želite šolarju omogočiti brezskrbno izobraževanje na daljavo? Želite pri delu s prenosnikom ohraniti produktivnost? ..
Kako lahko privarčujem pri nakupu prenosnika?
Kako lahko privarčujem pri nakupu prenosnika?

Gartner – ena večjih raziskovalnih hiš na svetu ugotavlja, da je v zadnjem četrtletju letošnjega leta svetovna prodaja prenosnikov in računalnikov dosegla 71,4 milijona, kar je 3,6 % več kot v istem obdobju lani. To pomeni, da se po svetu proda 782 tisoč različnih prenosnikov in računalnikov na dan. Razumljivo je, da se določen del kupcev iz takih ali drugačnih razlogov odloči odstopiti od nakupa in izdelek vrniti prodajalcu.

Prihranek do 70 %

Tu nastopijo strokovnjaki in trgovci, kot je PoceniPC.com, ki tovrstne naprave odkupijo, jih temeljito pregledajo in ponovno postavijo na prodajno polico – vendar po znatno nižjih cenah. Konkretno: čeprav so naprave nove, jih na tak način lahko dobite po 30 % znižanih cenah.

To je en možen način varčevanja z nakupom pri PoceniPC.com. Drugi način je nakup prenosnika ali računalnika, ki je bil prej v najemu raznih leasing hiš. Tovrstne naprave so stare približno 2 leti, vendar gre navadno za računalnike višjega kakovostnega razreda, poleg tega pa jih skrbno pregledajo strokovnjaki. In ko bo prišel računalnik v vaše roke, pri delovanju ne boste opazili, da gre za rabljeno napravo. Z nakupom takšnega računalnika lahko dosežete še višje prihranke, tudi do 70 % v primerjavi s podobno novo napravo.

Bodite eko – odrečite se novemu računalniku

Na tak način PoceniPC.com ne samo varčuje z vašim denarjem, temveč tudi z naravo, saj z vsakim prenosnikom privarčuje 240 kilogramov fosilnih goriv, 1500 litrov vode in 22 kilogramov nevarnih kemikalij.

Kako mi PoceniPC zagotovi 100 % delujočo napravo?

Ste se kdaj vprašali, kako strokovnjaki preizkušajo rabljeno računalniško opremo? Prvi del procesa je iskanje naprav preko različnih avkcij, kjer večje družbe zaradi lizingov menjajo ali odprodajajo svojo opremo. Nato gredo naprave skozi postopek čiščenja zunanjih površin in notranjosti. Sledi triaža – to je postopek razvrščanja naprav glede na njihovo fizično stanje. Nekatere so kot nove, druge s popraskanim ohišjem in podobno. Pri prodaji velja, da za napravo, ki je v slabšem stanju, prejmete tudi večji popust, čeprav se po funkcionalnosti ne razlikuje od nove.

V drugem delu procesa so na vrsti testiranja. Ta del je za zadovoljnega uporabnika ključen. Obvezno pobrišejo obstoječe podatke na trdih diskih naprave in zagotovijo, da njihovih prostorov ne zapusti niti en sam računalnik, ne da bi imel pred tem povsem pobrisan disk. Med temeljitim pregledom kdaj kakšen del manjka, zato ga nadomestijo ali zamenjajo. To so lahko RAM, trdi disk, zaslon, tipkovnica … Po tem postopku je čas, da gre naprava skozi testiranje in nadzor kakovosti.

Testiranje je obsežno, le tako se namreč lahko 100 % prepričajo, da bo naprava uporabniku služila vsaj nadaljnjih 5 let. Notranje komponente preizkusijo z napredno programsko opremo, zunanje dele pa ročno skrbno preizkusijo izkušeni zaposleni podjetja PoceniPC.com. Preostane jim le še to, da naprave zložijo na police, kjer čakajo na zadovoljne kupce.

Če je kdaj čas za nakup računalnika, je to ob Black Friday akcijah. Vzemite si nekaj časa, obiščite PoceniPC.com in prebrskajte med računalniki po znižanih cenah ter si izberite svojega, preden bodo razprodani. (P.R.)

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem INSIS d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri INSIS d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem INSIS d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

TEHNOLOŠKI PARK LJUBLJANA d.o.o.

Tehnološki park 19, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 34 01
Tehnološki park Ljubljana (TP LJ) kot mednarodni tehnološki hub, kjer se stikajo vrhunske tehnologije, srečujejo najboljša razvojna podjetja in nastajajo nove tehnološke zgodbe. ... Več
Zlati partner

ŠPICA INTERNATIONAL d.o.o.

Pot k sejmišču 33, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 568 08 00
Špica International je vodilni slovenski ponudnik informacijskih sistemov in rešitev za obvladovanje časa in prostora. Realnega prostora v realnem času! Njihove rešitve vključujejo ... Več
Zlati partner

VERLAG DASHOFER d.o.o.

Dunajska cesta 21, 1000 Ljubljana, Tel: 01 434 55 90
Založba Verlag Dashöfer je v Sloveniji prisotna že 15 let. V založbi svetujejo podjetjem na njihovi poslovni poti: ponujajo aktualne in preverjene informacije ter kakovostno svetovanje ... Več
Zlati partner

Agencija POTI – Z znanjem do cilja!

Stegne 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 511 39 21
Agencija POTI – Z znanjem do cilja! Agencija POTI, izobraževalna, svetovalna in založniška družba, si je v več kot 20. letih delovanja, pridobila obilico znanja in izkušenj ... Več