Računalništvo, telefonija
Programska oprema
30.06.2022 10:43
Posodobljeno 2 meseca nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kako je platforma Huawei Ads pomagala podjetju Joom povečati dobiček

Če ste uspešno zgradili mednarodno trgovino, ki prodaja vse od moških in ženskih oblačil, nakita, zabavne elektronike do prtljage, izdelkov za hišne ljubljenčke in vrtnih potrebščin, boste vedno iskali nove stranke. Za Joom, ki povezuje kupce s široko paleto kakovostnih izdelkov prek mobilnih in spletnih aplikacij, je nadaljnji uspeh pomenil širitev prek svoje ustaljene baze 350 milijonov strank.

Podjetje s sedežem v Latviji, ki je bilo ustanovljeno v Rigi leta 2016, je na področju spletne trgovine pustilo pečat s svojim digitalnim pristopom k poslovanju. Z lastno logistiko ter tehnološkimi in infrastrukturnimi storitvami, so lahko strankam poleg brezplačne dostave in personaliziranih popustov ponudili tudi izjemno uporabniško izkušnjo primarno orientirano na mobilne naprave, kar je že od prvega dne močno pripomoglo k njihovi popularnosti.

Kljub temu, da so pritegnili že 25 milijonov mesečno aktivnih uporabnikov in 20 milijonov aktivnih kupcev, so pri Joomu prepoznali pomen nenehnega pridobivanja uporabnikov in spodbujanja konverzij med obstoječimi strankami. Za pomoč pri tem so se obrnili na Huawei, kjer so imel priložnost dostopati do 730 milijonov mesečno aktivnih uporabnikov družbe. Poleg tega je bila platforma Huawei Ads pred kratkim vključena kot globalni prodajalec pri IAB Europe (ekosistem digitalnega trženja in oglaševanja), tako da so podjetja, ki sodelujejo s Huaweiem, dobila odlično priložnost da svoje digitalne marketinške kampanje razširijo na mednarodno okolje.

Kamilla Dvorakovskaya, vodja trženjskega komuniciranja pri Joomu, je ta korak pospremila z besedami: »Ekipa Huawei je imela zelo usmerjen pristop k strankam in nam je ponudila veliko podporo, od strategij kampanj do kreativnih sredstev.«

Kampanja za črni petek

Ena najuspešnejših aktivnosti, pri kateri je Joom sodeloval, je bila kampanja za črni petek, ki je izkoristila prednosti platforme Huawei Ads. Platforma za mobilno oglaševanje je zasnovana tako, da vsem ponudnikom vsebin, kot je Joom, pomaga objavljati, prikazovati in monetizirati oglase, prilagojene uporabnikom naprav Huawei, z izkoriščanjem Huaweievih obsežnih podatkovnih zmogljivosti v ekosistemu HMS (Huaweieve mobilne storitve).

S pomočjo Huaweive ekipe je bila ustvarjena programatična kampanja s prikaznimi oglasi, ki je potekala v dveh vrsticah. Prva se je osredotočila na spodbujanje novih prenosov, druga pa je spodbujala dejavnosti med obstoječimi uporabniki. Obe sta bili podprti s prilagojenimi oglaševalskimi strategijami, ki temeljijo na Huaweievih modelih ponudb v realnem času in takojšnji analizi trga, kar je omogočilo boljšo umestitev oglasov v različnih scenarijih. Medtem ko je ekipa Huawei dejavno pomagala Joomu, lahko oglaševalske akcije s programatičnimi prikaznimi oglasi upravlja vsak sam, kar ponudnikom vsebin omogoča uporabo platforme za izvajanje marketinških kampanj s širokim naborom orodij.

Huawei je optimiziral kreativno zasnovo oglasov podjetja Joom za izboljšanje njihove učinkovitosti, vključno z dostavo štirih sklopov oglasnih kreativ na državo. Podjetje je za povečanje izpostavljenosti svoje blagovne znamke lahko izkoristilo tudi Huaweievo trgovino z aplikacijami AppGallery in druge pasice v aplikacijah HMS.

Kampanja in Huaweieva obsežna globalna prisotnost sta pripomogla k odpiranje novih trgov za Joom, s čimer je storitev pritegnila pozornost zlasti španskih kupcev. To je Joomu omogočilo razširitev baze uporabnikov zunaj svojih tradicionalno močnih trgov Poljske, Romunije in Ukrajine.

Rezultati govorijo sami zase: Joomova kampanja ob črnem petku je v primerjavi s prejšnjo kampanjo doživela 37-kratno povečanje konverzije dodajanja izdelkov v košarico, 3,9-kratno povečanje konverzije nakupov in 4,8-kratno povečanje donosnosti investicije v oglaševanje (ROAS).

»Kampanja s platformo Huawei Ads je prinesla odlične rezultate in veselimo se večje skupne rasti,« je povedala Kamilla Dvorakovskaya.

Negovanje ponudnikov vsebin

Joomova izkušnja pa nikakor ni nenavadna za ponudnike vsebin, ki sodelujejo s Huaweiem. Podjetje si prizadeva zgraditi močne in trajne odnose, ki dosegajo ključne cilje, ne glede na to, ali so ti povečati število prenosov, doseči nove trge ali povečati bazo uporabnikov.

Vloga trgovine AppGallery je pri spodbujanju teh partnerstev ključna. Kot element HMS, ki je v neposrednem stiku s potrošniki, se lahko z velikim naborom aplikacij, ki so ne le zabeležile hitro rast, ampak osvojile tudi srca in zvestobo uporabnikov telefonov Huawei po vsem svetu. Kakovost ponujenih aplikacij je bistvenega pomena, saj zagotavljajo številne storitve, zabavo in orodja, ki uporabnikom zagotavljajo nepozabno visokokakovostno mobilno izkušnjo.

Huawei verjame, da ponudnikom vsebin, kot je Joom, daje in od njih dobi najboljše tako, da jih neguje. Ne le v smislu zagotavljanja Huaweievih virov za razvoj in promocijo, temveč pri zagotavljanju vseh osnovnih operacij in ciljno usmerjene pomoči, potrebne za lansiranje in vzdrževanje priljubljenosti njihovih aplikacij na več trgih. Ta okvir iz zakulisja dodatno dopolnjujejo vabila za sodelovanje na svetovnih dogodkih, ki jih gosti Huawei. Joom je bil na primer gostujoči udeleženec Huaweievega panela na konferenci WebSummit v Lizboni novembra lani.

Jaime Gonzalo, podpredsednik potrošniških mobilnih storitev za Huawei v Evropi, je dejal: »Visokokakovostne storitve, kot je Joom, so življenjska sila trgovine AppGallery in naših kanalov HMS ter razlog, zakaj se uporabniki vedno znova vračajo. Zato tako tesno sodelujemo s partnerji in ponudniki aplikacij, da bi razširili njihova sporočila in poudarili fantastične storitve, funkcije, ugodnosti in zabavo, ki jih ponujajo. Bolj ko lahko pomagamo partnerjem pri uspehu na naši platformi, bolje je za njihove stranke in na koncu za Huawei. To je zdrava zmagovalna situacija.«

Kamilla Dvorakovskaya je zaključila: »Partnerstvo s Huaweiem prinaša veliko več kot odlično platformo za aplikacije. Podjetje vlaga v nas in naš uspeh, kar daje rezultate v smislu koristne izpostavljenosti uporabnikom Huaweia in nenazadnje v številu prenosov.«

Za več informacij o platformi Huawei Ads, prenesite najnovejši priročnik: https://aspiegel.com/en/partnerships/advertising


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

NKT d.o.o.

Dunajska cesta 167, 1000 Ljubljana, Tel: 041 569 271
Dejavnosti podjetja NKT d.o.o. segajo na področje prodaje, vpeljave in uvedbe naprednih rešitev za poslovne avdio in video komunikacije. Njihovi strokovnjaki poskrbijo za načrtovanje ... Več
Zlati partner

VIBOR d.o.o.

Brnčičeva ulica 41d, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 561 33 21
Z več kot 25 letnimi izkušnjami lahko Vibor d.o.o. zadovolji vse potrebe svojih zadovoljnih strank na področju upravljanja z dokumenti. V želji uporabnikom omogočati hitrejše ... Več
Zlati partner

PC H.AND d.o.o.

Brezovce 10, 1236 Trzin, Tel: 01 530 08 00
PC H.AND - podjetje s tradicijo Svetovni trg ponuja pravo enciklopedijo izdelkov, med katerimi se težko odločimo. Na pomoč vam priskoči podjetje PC H.AND, ki se lahko pohvali z ... Več

VideoExpert.eu – trgovina s profesionalno video opremo

Gunceljska cesta 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 01 512 22 11
Spletna trgovina VideoExpert.eu Spletna trgovina videoexpert.eu je vodilna slovenska trgovina s profesionalno video, cinema in broadcast opremo. Njihovo vodilo je nuditi najprimernejše ... Več