Avtomobilizem
Avtomoto
12.05.2023 07:24

Deli z drugimi:

Share

Kako je lahko polnilnica za električne avtomobile pametna?

S povečanjem števila električnih vozil in ob negotovih energetskih razmerah je vse bolj ključen tudi premišljen proces polnjenja baterij električnih vozil.
Foto: MegaTel
Foto: MegaTel

Usklajevanje cene in obremenitev omrežja je za povprečnega uporabnika misija nemogoče, a MegaTel ima rešitev.

Na trgu se ob vse večji ponudbi električnih avtomobilov pojavlja tudi širok nabor polnilne opreme – javne polnilnice, domače polnilnice, tudi prenosne se najdejo. Pa vendar vseh ne moremo dati v isti koš. Si predstavljate, da kupujete nov mobilni telefon, ampak si ne bi izbrali pametnega, temveč klasičnega? Za koliko funkcij bi bili prikrajšani … Na to bodite pozorni tudi pri nakupu domače polnilnice za električno vozilo.

Pametno domače polnjenje

Revolucionarna celovita storitev MegaTel pametno domače polnjenje je bila nagrajena z zlatim priznanjem Gospodarske zbornice za inovacijo. Zagotavlja namreč najboljšo optimalno stroškovno in uporabniku prijazno izkušnjo, saj s pomočjo umetne inteligence omogoča dinamično polnjenje električnih vozil glede na ceno električne energije in stanje obremenitve elektrodistribucijskega sistema. S tem ne prihrani le končni uporabnik, temveč tudi ponudnik električne energije.

S funkcijo dinamičnega uravnavanja moči (DLM – Dynamic Load Management) MegaTel storitev pametnega domačega polnjenja poskrbi za stabilno ter nemoteno delovanje lokalnega hišnega omrežja pri vklopih večjih porabnikov, omogoča pa tudi integracijo s sončno elektrarno uporabnika. Uporabnik domačo polnilnico upravlja z brezplačno aplikacijo Mega Mobility (iOS, Android), ki omogoča nastavitve ključnih parametrov za potrebe optimalnega polnjenja (željena stopnja napolnjenosti, željen čas napolnjenosti).

Hitra, udobna in varna uporaba tudi na javnih polnilnicah

Ne le domača polnilnica, katere nakup ali najem in namestitev so prav tako v domeni celovite storitve MegaTel, uporabnikom so na voljo tudi javne polnilnice. Z isto aplikacijo ali RFID kartico prav tako dostopate in polnite na javni polnilni infrastrukturi, ne glede na to, kdo je lastnik polnilne infrastrukture. To so lahko občinske polnilnice, polnilnice v trgovskih centrih ali koridorjih.

Lokacije polnilnic so zbrane in s pripadajočimi ceniki vidne v omenjeni aplikaciji, kjer lahko v realnem času preverite zasedenost in delovanje katere koli izmed 250.000 javno dostopnih polnilnic v Sloveniji, državah EU, Balkana in Bližnjega vzhoda, ki uporabljajo zaledni sistem MegaTel. Seznam polnilnic se neprestano povečuje in posodablja. Na interaktivnem zemljevidu uporabnik poišče najhitrejšo pot do najbližje proste polnilne postaje, pogosto obiskane polnilnice pa doda na seznam priljubljenih.

Soustvarjajte trajnostno eMobilnost in za partnerja izberite Megatel. Vabljeni na spletno stran megatel.si/e-mobilnost.


Podjetje Mega M z blagovno znamko MegaTel že 21 let na trgu telekomunikacij poslovnim in zasebnim uporabnikom zagotavlja širok nabor digitalnih in trajnostno usmerjenih storitev, tehnično podporo, enostavnost in prijaznost ter najpomembnejše – zadovoljstvo.  Kot prvi operater v Sloveniji pa se lahko pohvali s kombinacijo petih storitev (»PETORČEK«): mobilna telefonija, IP telefonija, televizija, širokopasovne storitve ter rešitve na področju eMobilnosti.Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Električni avtomobili

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem MEGA M d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri MEGA M d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Napredni klicni center za radijske in TV postaje zaenkrat brezplačen!

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem MEGA M d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SOFTWAREONE d.o.o.

Šmartinska cesta 53, 1000 Ljubljana, Tel: 05 925 03 00
SoftwareOne je vodilni globalni ponudnik celovitih rešitev in storitev na področju programske opreme in oblaka, ki na novo določa, kako podjetja razvijajo, kupujejo in upravljajo ... Več

SOREX d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 07 337 90 10

NJORKA d.o.o.

Tovarniška cesta 4c, 5270 Ajdovščina, Tel: 05 901 21 22
Podjetja se srečujejo z vse več podatki, za njihovo učinkovito obravnavo pa potrebujejo številne programe in aplikacije, kar sčasoma vodi v administracijsko zmešnjavo in posledično ... Več
Zlati partner

Crayon

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 0597 87 142
Crayon je globalno podjetje, ki svojim strankam pomaga zgraditi komercialne in tehnične temelje za uspešno digitalno transformacijo v oblak. Ponujamo celovite IT rešitve migracij ... Več