Digitalizacija
24.08.2014 12:34

Deli z drugimi:

Share

Kako do prodaje z email marketingom

Namen e-poštnega marketinga je, da naše sporočilo prebere čim večji odstotek uporabnikov, da se doseže želena prodaja.
Z email marketingom do večje prodaje
Z email marketingom do večje prodaje

To lahko pridobimo na več načinov:

  1. BAZA naslovov mora biti kvalitetna in zajemati uporabnike, ki jih naša vsebina dejansko zanima. To lahko dosežemo s tem, da na spletno stran umestimo prijavo na e-novice, e-maile zbiramo pri naročilih ali nagradnih igrah, fizično na prodajnem mestu … Priporočamo vam, da se ne poslužujete nelegalno pridobljenih baz saj si hitro lahko zgradite slabo ime in nakopljete sitnosti s pravnimi službami.
  2. NASLOV oz. ZADEVA e-sporočila naj bo zanimiva in takšna, da uporabnika v trenutku pritegne. Naj vsebuje nekje med 30 in 40 znakov skupaj s presledki.

V naslovu sporočila zastavite vprašanje, pritegnite s kakšno zanimivostjo ali pomembno ključno besedo.

  1. ČAS POŠILJANJA e-novic je najboljši zgodaj zjutraj v torek, sredo ali četrtek. Ponedeljek ni primeren zaradi vsesplošne gneče, ob petkih po navadi rešujemo težave tik pred zdajci, in ne pregledujemo mailov z novicami, ki nas zanimajo običajno.
  2. VSEBINA naj bo ločena z odstavki in naj vsebuje povezave do vašega artikla ali dogodka na vašo spletno stran. Bodite vljudni in če je le mogoče poimenujte bralca v e-sporočilu. Ne pozabite poziva k akciji!
  3. OBLIKA sporočila naj izhaja iz vaše celostne podobe, na ta način si gradite in prepoznavnost vašega podjetja.
  4. PRILAGODLJIVOST. Naj bo e-pošta prilagodljiva in naj se odpira na vse napravah (računalnik, telefon ali tablica. Zanimivost: večina odločevalcev prebira E-pošto na pametnih telefonih, ob zgodnjih jutranjih urah.
  5. ODKRITE TEŽAVO in ZAGOTOVITE REŠTEV. V e-sporočilu mora potencialni kupec prepoznati težavo, ki se ga dotika, vi pa mu enostavno ponudite rešitev. Kupci vam takrat lahko obljubijo večno zvestobo in velikokrat postanejo vaše stalne stranke.

Že pošiljate e-pošto a ni nobenega efekta? Kontaktirajte Ms3 d.o.o, ki vam lahko pomagajo analizirati vašo kampanjo in najti ustrezno rešitev.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem MS3 d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri MS3 d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem MS3 d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Diamantni partner

ISF TEAM d.o.o.

Ulica Jožeta Jame 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 070 420 063
ISF Team poskrbi za zanesljivo zaščito vašega računalniškega sistema Kako poskrbeti za zanesljivo zaščito računalniških sistemov? Za ustrezno varnostno zaščito in kar ... Več
Zlati partner

RAČUNALNIŠKI MUZEJ

Celovška cesta 111, 1000 Ljubljana,
Zlati partner

EGAL d.o.o.

Litostrojska cesta 56, 1000 Ljubljana, Tel: 05 905 55 35
EGAL, d.o.o., Ljubljana je ekskluzivni zastopnik ameriškega globalnega podjetja Panduit za jugovzhodno in vzhodno Evropo, in sicer so predstavniki v 26 evropskih državah. Panduit ... Več
Srebrni partner

Secop d.o.o.

Vojkova cesta 77, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 73 80
Z več kot 20 letnimi izkušnjami lahko Secop d.o.o. zadovolji vse potrebe svojih zadovoljnih strank na področju upravljanja z dokumenti. Ponujamo: Vodilno svetovno blagovno znamko ... Več