Triki in nasveti
03.02.2011 09:09
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kako do brezplačnih operacijskih sistemov Windows?

Razvijalci lahko sedaj preverijo, ali je njihova spletna stran pravilno prikazana v starejših brskalnikih IE.
Razvijalci lahko sedaj preverijo, ali je njihova spletna stran pravilno prikazana v starejših brskalnikih IE.

Najnovejše raziskave so pokazale, da se Microsoftov operacijski sistem Windows 7 po dobrem letu dni še ni povsem ukoreninil v srca računalničarjev. Tega namreč danes uporablja le 21 odstotkov računalničarjev širom sveta. Ker zastarela operacijska sistema Windows XP in Windows Vista skupno uporablja skoraj 70 odstotkov uporabnikov, se je Microsoft odločil za nekoliko nenavadno potezo. Programski gigant je namreč na svoji strani omogočil povsem brezplačen prenos slik operacijskih sistemov Windows XP SP3 in Windows Vista. Te lahko zaženemo v virtualizacijskem programu Virtual PC.

Brezplačne slike operacijskih sistemov Windows XP SP3 in Windows Vista z vsemi kombinacijami nameščenih brskalnikov Internet Explorer (od Internet Explorerja 6 naprej), seveda niso namenjene običajnim uporabnikom za klasično delo. Te je Microsoft pripravil predvsem za razvijalce spletnih strani. Ti imajo sedaj možnost, da povsem brezplačno preverijo, ali je njihova spletna stran pravilno prikazana v starejših različicah Internet Explorerja, ki jih uporabniki poganjajo na zastarelih operacijskih sistemih Windows XP SP3 in Windows Vista.

Brezplačne slike operacijskih sistemov Windows XP SP3 in Windows Vista so na voljo za prenos na spletni strani http://goo.gl/YKwS. Slike operacijskih sistemov lahko poženemo v virtualizacijskem programu Virtual PC, ki je že prednameščen v Windowsih 7. Z nekaj truda jih lahko uporabljamo še v navezi s preostalimi virtualizacijskimi orodji. Slike operacijskih sistemov Windows XP SP3 in Windows Vista lahko uporabljamo le do 18. maja letos oziroma do največ 90 dni od aktivacije. Poleg tega te ne prestanejo preverjanja pristnosti z orodjem Genuine Validation.


Prijavi napako v članku