Triki in nasveti
09.11.2012 12:13

Deli z drugimi:

Share

Kako do aktivacije operacijskega sistema Windows 8?

Aktivacija operacijskega sistema Windows 8 je nadvse enostavna!
Aktivacija operacijskega sistema Windows 8 je nadvse enostavna!

Zanimanja za operacijski sistem Windows 8 je veliko. V štirih dneh od uradne najave je nadgradnjo nanj namreč opravilo že več kot štiri milijone lastnikov starejših različic Windowsov (XP, Vista in 7). Nakup novih računalnikov s prednaloženim operacijskim sistemom Windows 8 k temu prispeva manjši delež. Osebni in prenosni računalniki z novim Microsoftovim operacijskim sistemom namreč na trg šele prihajajo.

Tisti, ki se boste prvič srečali z operacijskim sistemom Windows 8, boste kaj hitro spoznali, da se ga morate pravzaprav šele naučiti uporabljati. Čeprav je ta v osnovi zelo podoben njegovemu predhodniku (z izmeno novega grafičnega vmesnika), je Microsoft poskrbel za nekaj ključnih sprememb. Med skritimi funkcijami operacijskega sistema Windows 8 najdemo tudi aktivacijsko okno. Slednje je ključnega pomena za vnos aktivacijske kode in aktivacijo najnovejšega Microsoftovega operacijskega sistema.

Kako se najlažje »dokopati« do aktivacijskega okna? V novem grafičnem vmesniku najprej pritisnite Windows tipko in črko R. S tem »ukazom« se vam bo odprlo okno »Run« oziroma »Zaženi«. Vanj vpišite »SLUI 3« (brez narekovajev) in pritisnite enter ali kliknite na tipko OK (pazite na presledek med črko I in 3). Po uspešno izvedenem postopku se vam bo odpro okno za aktivacijo. Na predvideno mesto (Product key oziroma Aktivacijski ključ) vnesite aktivacijsko kodo za Windows 8 in kliknite gumb Activate. Če bo aktivacijska kodo pristna, vam bo operacijski sistem Winodws 8 sporočil, da je bila aktivacija izdelka uspešna. Aktivacija Windows 8 bo s tem zaključena.

Ta postopek aktivacije lahko uporabite tudi v primeru, če vam pri »običajni« aktivaciji (desni klik miške na Računalnik, Lastnosti in Aktivacija) izpiše napako »Error code 0x8007007B«. V primeru neprevidnih težav se po pomoč in nasvete lahko vedno zatečete še na Forum Računalniških novic (http://goo.gl/bBIpG).


Prijavi napako v članku