Triki in nasveti
05.07.2005 19:40

Deli z drugimi:

Share

Kaj storiti, ko izgine ikona za manjšanje oken

Gotovo večina uporabnikov zelo pogosto klika na ikono za pomanjšanje vseh odprtih oken v Windowsih (imenuje se Show Desktop oz. Prikaži namizje). Toda ali se vam je že kdaj zgodilo, da vam je ta ikona izginila? Da ste jo pomotoma prijeli z miško in je ni bilo več tam, kjer ste jo našli že takrat, ko ste namestili Windows? No, seveda takrat ostaja obhod, tako da kliknete z desnim miškinim gumbom na opravilno vrstico (taskbar) in izberete Show Desktop (Prikaži namizje). Lahko pa tudi stisnete kombinacijo na tipkovnici Windows_tipka + D (sicer zelo uporabna kombinacija). Še bolje pa je, če dobite nazaj ikono, tako kot ste je vajeni. Postopek je sledeč.
Z Notepadom ali podobnim urejevalnikom teksta naredite novo datoteko: Start > Run > notepad. Vanjo vpišite naslednje vrstice:

[Shell]
Command=2
IconFile=explorer.exe,3
[Taskbar]
Command=ToggleDesktop

Datoteko shranite pod imenom “Show Desktop.scf” v mapo C:Documents and SettingsusernameApplication DataMicrosoftInternet ExplorerQuick Launch. Besedo username seveda nadomestite z vašim prijavnim imenom, ki je zapisan kot mapa. Ko boste to storili, se vam bo prikazala … ikona za pomanjšanje oken.


Prijavi napako v članku