Operacijski sistemi
29.07.2014 15:38
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kaj se je zgodilo s tabo BlackBerry?

Kaj se je zgodilo s tabo BlackBerry?
Kaj se je zgodilo s tabo BlackBerry?

Ljubitelji nekdaj najbolj prepoznavne blagovne znamke na trgu pametnih telefonov smo v preteklosti morali precej trpeti. Prodaja pametnih telefonov podjetja je strmo padala in enako se nadaljuje še danes. V prvem četrtletju letošnejga leta, so pri ameriškem podjetju za tržno analitiko, IDC, BlackBerry-jev globalni tržni delež ocenili na zgolj 0,5 odstotka. V enakem obdobju lani je ta znašal še 2,9 odstotka.

Kot da to ne bi bilo dovolj pa se zdi, da je še dodatni žebelj v krsto zabil kar sam CEO podjetja, John Chen. V nedavnem intervjuju je namreč izrazil dvome o tem ali se lahko nekdaj uspešno podjetje vrne nazaj na staro pot slave. S tem je pri marsikomu posrkbel za presenečenje saj bi si ravno od vodstva podjetja želeli jasno izraženo namero o izboljšanju stanja in ponovno uspešnem poslovanju podjetja.


Pri tem je Chen večkrat poudaril, da je njegova pozornost usmerjena k razvoju novih produktov in storitev, ki dodajajo vrednost svoji ciljni skupini strank, poslovnežem. V ta namen je nedavno bil že predstavljen BlackBerry Passport. Številni analitiki pa so mnenja, da je to poudarjanje po ustarjanju nove dodane vrednosti namig na nekaj povsem drugega. BlackBerry bi naj na ta način izboljšal konkurenčno prednost v določenih oddelkih, kar bi omogočilo razprodajo posameznih delov podjetja zaniteresiranim kupcem. V preteklosti teh ni manjkalo saj se je Lenovo že zanimal za nakup podjetja.Prijavi napako v članku